Hlavní obsah

Teď už přijde budíček, slibují slávisté před odvetou s Tiraspolem

PRAHA

Tři zápasy v nové sezóně a jenom jeden vstřelený gól. To je chudičká bilance fotbalistů Slavie, kterou se pokusí změnit již ve středeční odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti Šeriffu Tiraspol. Nic jiného jim ostatně nezbývá. V Moldavsku uhráli remízu 0:0 a doma v Edenu potřebují vstřelit minimálně jeden gól. A čím více, tím lépe, aby se konečně probrali.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Marek Jarolím (druhý zprava) je zatím jediným střelcem Slavie v nové sezóně.

Článek

Na posilách v létě nešetřili, obměněný tým však zatím na začátku sezóny nepřesvědčil. Slavia má přitom díky nasazení cestu do Ligy mistrů otevřenou. Že by měla ztroskotat hned na moldavských šerifech, o tom nikdo v Edenu nechce ani slyšet.

"Věřím mužstvu, že na postup máme. Hlavně musíme být v klidu. Vzadu hrát na nulu a výrazněji se prosadit v ofenzívě," přeje si trenér Karel Jarolím, který si na tribuně odsedí poslední část třízápasového pohárového trestu.

Po nedělní porážce v Brně si však hráči moc dobře uvědomují, že proti Tiraspolu vyrukují pod větším tlakem, než je jim milé. „Příprava proběhla podle představ, ale bohužel hned na začátku sezóny nás zastihla krize. Hlavně dopředu si nevytváříme šance a samozřejmě na to doplácíme, protože každý zápas nemůžeme hrát vzadu na nulu,“ líčí kapitán Stanislav Vlček. „Víme, že ve středu budeme pod velkým tlakem, protože výsledek 0:0 je ošidný. Nemůžeme si dovolit inkasovat, to je jasné. Utkání musí být vyloženě o bojovnosti, teď na nic jiného spoléhat nemůžeme,“ vyhlašuje Vlček velký budíček.

Odveta má být odrazovým můstkem k lepším výsledkům

Po dvou kolech mají červenobílí jen jeden ligový bod a plichtu v Tiraspolu uhájili s notnou dávkou štěstí. Pozměněnému mužstvu se tak nedostává potřebného klidu a sebevědomí. „Nálada není nic moc. Možná je lepší, že nastoupíme již tři dny po utkání v Brně, alespoň není čas se v tom příliš vrtat. Všichni doufáme, že středa bude takovým odrazovým můstkem k lepším výsledkům. Je před námi zápas sezóny, který musíme zvládnout,“ ujišťuje Vlček.

Slavia se dostala do obdobné situace jako na jaře, kdy zažívala několik týdnů bez výhry. "Na jaře to bylo mnohem horší, tam jsme se nemohli zvednout hodně zápasů. Věřím, že hned na začátku nové sezóny se něco podobného opakovat nebude. Samozřejmě vidíme, že nám to na hřišti zatím moc nejde, ale po Brnu jsme se snažili hlavně si dobře odpočinout. K panice zatím není důvod," vyzývá obránce Marek Suchý.

Šeriff o víkendu odpočíval a na rozdíl od Slavie zatím oba své ligové zápasy vyhrál. "Pro odvetu nejsou výsledky v domácích soutěžích zajímavé. Slavia je doma samozřejmě favoritem. Nám je jasné, že pro postup potřebujeme vstřelit gól. Pečlivě jsme se připravovali a doufáme, že se nám to podaří," řekl před úterním podvečerním tréninkem v Edenu asistent Andrej Sosnickij.

Zápas Slavia - Šeriff Tiraspol se hraje ve středu od 20:00 v Edenu, hlavním rozhodčím je Ital Rocchi.

Reklama

Související témata: