Hlavní obsah

Řepka vzkázal z Atén: Nenastoupím!

Sparťanský obránce Tomáš Řepka, kolem něhož se před úterním odvetou třetího kvalifikační odvetou Ligy mistrů mezi Panathinaikosem a Pražany všechno točilo, sice za letenským mužstvem do Řecka přiletěl, ale z rozpálených Atén vzkázal: „Je to sice lepší, ale na zápas to ještě není!“

Článek

Potvrdily se tak obavy sparťanského lékaře Petra Nováka: „Natažený sval sice vypadá jako banalita, ale mohou z toho vzniknout komplikace a trable. Bude záležet, jak se Tomáš bude před zápasem subjektivně cítit,“ řekl Novák pro Sport.cz.

Řepka se ovšem necítí. Do Atén sice společně s trenérem Jozefem Chovancem  soukromým letadlem přiletěli, zraněný sparťanský obránce ale viditelně pořád kulhal. „Stav zraněného stehna je sice lepší, ale na zápas to není,“ citoval Řepku server tn.cz.

Hubník: Věděl jsem, že to bude zlé

Řepka se zranil v samém závěru pátečního derby s Bohemians 1905, kdy si v běžeckém souboji natáhl sval. „Hned jak mně řekl, že má natažený sval, věděl jsem, že to bude špatné. Svalové zranění potřebuje delší dobu,“ tušil Řepkův parťák v obraně Roman Hubník, že je zle.

Ve večerním duelu proti Panathinaikosu tak bude mít Hubník po boku zřejmě rakouského mladíka Hohenedera. „Zatím jsme spolu odkopali jen přípravu proti Linci,“ uvědomoval si Hubník, že je čeká v aténské pekle  křest ohněm. Na odvetu na Olympijském stadiónu, do níž půjde Sparta s dvougólovým náskokem, přijde na padesát tisíc horkokrevných Řeků, kteří poženou svůj tým za výhrou, smazáním manka a postupem do čtvrtého kvalifikačního předkola.

„Během přípravy jsme chystali Hohenedera na to, aby v případě potřeby zaskočit. Je připravený, patřičně adaptovaný, takže věřím, že roli zvládne. A ani v komunikaci mezi ním a Hubníkem problém nebude, neboť základní česká fotbalová slova zvládá,“ pravil sparťanský trenér Martin Hašek.

Zápas mezi Panathinaikosem a Spartou začíná ve 20.45 a přímým přenosem ho nakonec vysílá Česká televize na ČT 4 Sport.

Reklama

Související témata: