Hlavní obsah

Ohrožená sezóna? Tak vůbec nepřemýšlíme, ujišťuje slávista Suchý

Začátek sezóny si v Edenu představovali rozhodně jinak. Pokud však ve středu večer fotbalisté Slavie vyřadí Šeriff Tiraspol, ten nejdůležitější počin bude splněn. Postoupí do 4. předkola Ligy mistrů, kde už půjde o poslední krok do milionářské soutěže. Obránce Marek Suchý ujišťuje, že navzdory nepřesvědčivým výsledkům je zatím v kabině českého mistra klid.

Článek

Před odvetou s Tiraspolem nemá Slavia právě ideální formu. Není sezóna hned na jejím začátku ohrožena?

Tak nepřemýšlíme a věříme, že přes Šeriff postoupíme. Důležitost odvety je pochopitelně veliká. Remíza 0:0 z prvního zápasu je zrádná, dostat doma gól by bylo hodně nepříjemné.

Tři soutěžní zápasy, žádná výhra, jeden vstřelený gól. Jaká je po této bilanci nálada v kabině?

Po porážce v Brně jsme spolu moc času nestrávili. Hlavně jsme se snažili dobře si odpočinout, abychom mohli proti Tiraspolu podat co nejlepší výkon. Určitě nepřehlížíme, že nám to zatím na hřišti moc nejde, snažíme si to vyříkat.

Sestava se hodně točí, což se týká i vás. Jednou na stoperu, podruhé v záloze...

Jsem trenérovi k dispozici, záleží jen na něm, kam mě postaví. Jsem připravený na obě pozice.

V brance zkušeného Vaniaka vystřídal mladý Hanuš. Je to pro obránce velká změna?

Rozdíl je v tom, že jeden je zkušený a druhý začátečník. Honza to ale v předešlých dvou zápasech zvládal slušně. Možná že s ním v brance jsme v obraně ještě o něco zodpovědnější, i když i Martinovi se snažíme pomáhat.

Nepřipomíná vám nepovedený začátek sezóny jarní pasáž, kdy se vám také nedařilo?

Na jaře to bylo mnohem horší, protože tam jsme se nemohli chytit dlouhou řádku zápasů. Věřím, že to se hned na startu nové sezóny opakovat nebude.

Jaký soupeř vás vlastně po zkušenostech z prvního zápasu čeká?

Má dobré hráče, ale jsme na takové úrovni, že bychom je měli přehrát a vyřadit.

Loni jste hráli s rumunským protivníkem. Tiraspol je z podobné oblasti jako Vaslui.

Také jsem si na to vzpomněl. Dokonce i výsledek prvního zápasu byl stejný, i když loni jsme začínali doma. Takže bych se vůbec nezlobil, kdyby se nakonec opakoval i postup... Šeriff má v týmů několik Afričanů, silově a rychlostně dobře vybavených. Musíme je hlídat trochu jinak než české útočníky, chce to dobře číst hru a zastavit je za každou cenu.

Reklama

Související témata: