Hlavní obsah

Sparťany v Aténách zlomil gól těsně před poločasem

ATÉNY

Gól inkasovaný těsně před poločasem dnešní odvety se klíčovou měrou podepsal na vyřazení pražské Sparty v souboji s Panathinaikosem Atény v 3. předkole Ligy mistrů. Myslí si to sami sparťané, kteří v úterý v Řecku prohráli 0:3 a neudrželi náskok po prvním utkání, kdy na Letné vyhráli 3:1.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Sparťanský kapitán Patrik Berger přihlíží radosti Panathinaikosu Atény.

Článek
Fotogalerie

Pražané litovali promarněné šance na postup, jejich zklamání bylo podle jejich slov obrovské. Zvlášť poté, co za stavu 0:2 střídající záložník Luboš Kalouda v závěru neproměnil velkou šanci. Branka naopak mohla posunout dál Spartu.

"Strašně mě to mrzí, mohlo nás to posunout dál. Mohli jsme to celé otočit. Asi jsem měl zachovat větší klid," posteskl si Kalouda po utkání. "Velká škoda neproměněné šance Luboše Kaloudy. Případný gól by asi znamenal náš postup," litoval první trenér Sparty Martin Hašek.

Sparťany, kteří na štítu Panathinaikosu skončili i loni ve stejné fázi soutěže, ale mrzel i vedoucí gól Sarriegiho chvíli před poločasovou pauzou. "Považuju to za klíčový okamžik odvety. V takové chvíli koncentrace hráčů nesmí povolit. Navíc skóroval Sarriegi, kterého měl určený hráč osobně hlídat," zlobil se Hašek na tiskové konferenci.

První gól podle hostů Panathinaikosu výrazně pomohl. "Gólem jsme je sami zbytečně posadili na koně. Kdyby se jim to nepovedlo, znervózněli by. Takhle se naopak chytili, šanci vycítili i diváci a pak jsme to měli o to těžší," prohlásil Kalouda.

"Byla to nepříjemnost. Kdybychom do přestávky vydrželi s nulou, možná by se to pak vyvíjelo jinak. Ale ten gól ani nemusel padnout. Padnul po trestném kopu, který nemusel rozhodčí písknout. Byl jsem u toho já, ale s protihráčem jsme se drželi navzájem," přemítal stoper Niklas Hoheneder, který v sestavě nahradil zraněnou oporu Tomáše Řepku.

Hašek nechtěl hodnotit, jak moc se Řepkova absence na hře Sparty podepsala. "To by byla jen čirá spekulace, nedá se na to vymlouvat. V sezoně se stane, že nemáte všechny hráče, které byste chtěli mít k dispozici. Navíc Niki (Hoheneder) podal při své premiéře velmi dobrý výkon," uvedl Hašek, podle nějž byli sparťané v některých fázích utkání zbytečně pasivní.

S tím souhlasili i sami hráči. "V útoku to nebylo ideální. Ale stejně jsme na konci měli dvě slušné šance, které si nemůžeme dovolit zahodit, i když jsme většinu zápasu byli pod tlakem," poznamenal Kalouda. "Udělali jsme hodně chyb, první zápas v Praze byl o něčem jiném," řekl Hoheneder.

Mladý tým čeká spousta vítězství

Zklamání sparťanů bylo veliké. I proto, že po prvním utkání měli velkou naději postoupit. "Zklamání je obrovské, ale máme mladý a perspektivní tým, který v budoucnu ještě čeká spousta vítězství. Musíme se přes to teď rychle přenést," nabádal Hašek.

"Rychle zapomenout, to je teď hlavní. Kdybychom se v tom pořád hrabali, nedostaneme se z toho vůbec. Ale teď to bolí, protože postup nebyl daleko," dodal Kalouda.

Domácí trenér Henk ten Cate, o jehož odvolání v případě vyřazení Panathinaikosu se před utkáním spekulovalo, delší hodnocení zápasu odmítl. I proto, že má s médii napjaté vztahy. "Řeknu jen to, že jsem šťastný kvůli lidem, na hřišti jsme to zvládli výborně. A nejsem ten, co by jen přežil, jsem vítěz," prohlásil odměřeně Ten Cate a vzápětí tiskovou konferenci opustil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články