Hlavní obsah

Krajčík: Žádná nálada pod psa tady nepanuje, věříme si

Slávistický krajní obránce Matej Krajčík je jedním z navrátilců do slávistického dresu. Před odvetným utkáním 3. kola Ligy mistrů proti Šeriffu Tiraspol se bude společně se spoluhráči snažit vylepšit dojem sešívaných do sezóny. Slovo krize ale razantně odmítá. "Není tady nálada pod psa. Všichni věříme, že přes Šeriff postoupíme," říká slovenský fotbalista.

Článek

Jak se vám poslouchá a čte, že je Slavia hned v úvodu sezóny v krizi?

Já nevím, jestli je krize, když nám nevyjde patnáct minut jednoho ligového zápasu. Není tady nálada pod psa. Všichni věříme, že přes Šeriff postoupíme.

V čem má váš tým navrch?

Myslím, že máme s evropskými poháry více zkušeností a jsem přesvědčen, že i fotbalová kvalita je na naší straně.

Ale i trenér Jarolím řekl, že remíza 0:0 z prvního zápasu je z pohledu pohárové matematiky ta nejhorší možná.

Pro oba týmy zůstává ta výchozí pozice stejná, ale my hrajeme v domácím prostředí a musíme toho využít. Cítím zdravou nervozitu a doufám, že to zvládneme. Máme tady dost zkušených hráčů a byl bych rád, abychom už po 90 minutách slavili postup.

Z prodloužení nebo případných penalt máte obavy?

Kdyby to dopadlo, jako před dvěma lety se Žilinou, tak bychom to brali. Ale když to bude bez dramatu, nikdo se asi zlobit nebude...

Troufl byste si na penaltový rozstřel?

Určitě. Neměl bych s tím problém, ale v takové situaci záleží na tom, v jakém je právě hráč psychickém rozpoložení. Proto nemá cenu nic dopředu plánovat. Všechno se uvidí v dané chvíli na trávníku. Penalty při tréninku kopeme a ve Slavii je určitě víc hráčů, kteří by na sebe tuto odpovědnost vzali.

Kdyby Slavia nepostoupila, byla by to tragédie?

Nevím, jestli zrovna tragédie, ale nic příjemného by to určitě nebylo. Život by šel dál, hráli bychom předkolo Evropské ligy, ale všichni věříme, že se budeme těšit na dalšího soupeře v Lize mistrů. Žádný strach nemáme, to by nám zbytečně svazovalo v utkání nohy.

Jak se díváte na častou rotaci slávistické sestavy?

Kádr je dostatečně široký, nikdo nemá nic jisté, ale na druhou stranu bychom toho měli dokázat využít. Někdo se může zranit nebo ztratit formu a v záloze je pokaždé někdo další, kdo čeká na šanci.

Reklama

Související témata: