Hlavní obsah

Slávisté jsou v šoku, Liga mistrů se jich už netýká

PRAHA

Rozčarování je slabé slovo. Fotbalisté Slavie padli v zoufalství na trávník a nemohli uvěřit, co se vlastně stalo. Do čtvrtého předkola Ligy mistrů jim scházelo jen pár vteřin, ale jediná pořádná střela Šeriffu Tiraspol na branku stačila moldavskému týmu k tomu, aby Pražany senzačně vyřadil. Favorit ztroskotal hned na startu, bude hrát jen o Evropskou ligu.

Foto: Petr Horník, Právo

Zklamání slávistů Petra Jandy (vlevo) a Marka Suchého po vyřazení ze 3. předkola Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Před dvěma lety Slavii senzačně vystřílel postup do Ligy mistrů přes Ajax Amsterdam. Teď se do Edenu vrátil, aby si tento zážitek zopakoval. To se však Stanislavu Vlčkovi nesplní. „Vůbec nechápu, co se v závěru utkání stalo. Loni jsem s Anderlechtem vypadl v předkole s Borisovem, teď po návratu do Slavie s Tiraspolem. Opakuje se to, je to nepříjemné,“ neskrýval kapitán obrovské zklamání.

Vlček bral zodpovědnost na sebe. „Horší okamžik jsem asi ve fotbale nezažil. Šel jsem zpátky do Edenu s tím, že se popereme o Ligu mistrů. Jsem strašně zklamaný. Jsem kapitán, asi jsem měl mužstvo víc vyburcovat. Nevím... Budu o tom muset popřemýšlet, i když je pozdě,“ těžko hledal Vlček slova.

Také Evropská liga nabízí zajímavé peníze, s Ligou mistrů se však srovnat nedá. „Bylo by hezké do ní postoupit, ale teď se především musíme vzpamatovat z toho, že jsme vypadli gólem z 94. minuty a po jediné střele soupeře na branku... Musíme se vzchopit aspoň v domácí lize,“ krčil rameny Jaroslav Černý.

Vedení klubu investovalo v létě značnou sumu do nových posil, díky nasazení se Slavii nabízela jedinečná šance, která už nemusí dlouho přijít. Jenže z velkých plánů nezbylo hned na začátku nic. Takže ztracená sezóna? „To se přece po čtyřech zápasech tvrdit nedá. Pokud obhájíme mistrovský titul a postoupíme do Evropské ligy, nebude to tak špatné. Momentálně však zažíváme obrovský šok,“ líčil Černý.

Reklama

Související témata: