Hlavní obsah

Nova Sport bude vysílat i fotbalovou Ligu mistrů a KHL

PRAHA

Vedle České televize bude přímé přenosy ze zápasů fotbalové Ligy mistrů od této sezóny vysílat také placený kanál Nova Sport. Ten získal vysílací práva i na Kontinentální hokejovou ligu. Vedení stanice to dnes oznámilo v tiskové zprávě.

Foto: www.khl.ru

Jaromíra Jágra v dresu Omsku budou moci čeští diváci vidět v přímých přenosech.

Článek

První přímý přenos z Ligy mistrů chystá Nova Sport na 18. srpna, kdy se hraje čtvrté předkolo již bez účasti českých celků. "Divákům nabídneme dva přímé přenosy z každého kola a další dva přímé přenosy na internetu. V týdnech, ve kterých se Champions League nehraje, budeme pravidelně zařazovat záznamy nejlepších utkání," uvedl ředitel stanice Marek Kindernay.

Od září pak hokejoví příznivci budou moci sledovat vybraná utkání KHL, které budou v programu každé pondělí a pátek od 18:00. V sezóně 2009/10 by tak televize měla odvysílat včetně play off 64 přímých přenosů. "Stále větší množství českých a slovenských hráčů v soutěži a vzrůstající prestiž KHL nás vedla k rozhodnutí zajistit si práva," podotkl Kindernay.

Nova Sport vysílá například seriál mistrovství světa silničních motocyklů, získala i práva na přenosy z grandslamového tenisového turnaje ve Wimbledonu.

Reklama