Hlavní obsah

Proč utrácet za útočníky, ptá se ironicky britský tisk

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea si za svůj úterní výkon proti pražské Spartě mnoho pochvalných slov v britských médiích nevysloužili. Soupeři se před londýnským klubem ještě nemusí třást, uštěpačně připomíná slova trenéra Ranieriho deník The Guardian. A komentátoři ITV2 zase poznamenali, že nebylo třeba tolik utrácet za útočníky, když jediný gól vsítil obránce.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hernán Crespo byl po utkání britským tiskem pořádně propírán.

Článek

Byla to především narážka na argentinského forvarda Hernána Crespa, jehož počínání na hřišti odsoudil i The Guardian. "Dokud nedal Gallas nečekaný gól pět minut před koncem, zdálo se, že Argentincova chaotická koncovka připraví Chelsea o vítězství, po kterém tak toužila," napsal autor komentáře a dodal, že by Argentinec měl úspěšnému střelci poděkovat.

Ranieriho hráči se hledali a Crespo, na jehož pravačku by prý nestačil celý roční rozpočet Sparty, si nepočínal tak, jak se od hvězdy čekalo. V druhé půli promarnil dvě vyložené šance, láteří list.

Není divu, že Ranierimu došla trpělivost a zkusil to s Hasselbainkem, přidává se také The Sun, který ohodnotil Crespa jako nejhorší článek včerejší sestavy anglického klubu. Naopak, vyzdvihl výkon Marcela Desaillyho, který v obraně prakticky nechyboval.

The Independent soudí, že první zápas nové Chelsea v evropském poháru nevyšel podle trenérových plánů. A to sestavil svou "evropskou jedenáctku tak", že hráči za nějakých 50 milionů liber jen zahřívali lavičku. Drahé hvězdy Chelsea ukázaly svou cenu, konstatuje naopak list Financial Times. Chelsea zapomněla na zklamání z poslední doby v Evropě, když její draze shromážděné superhvězdy otevřely účet v Lize mistrů vítězstvím, napsal deník britských podnikatelů.

Reklama

Související témata: