Hlavní obsah

Pospěchův gól přiblížil Kodaň Lize mistrů, Celtic prohrál s Arsenalem

PRAHA

Velice dobrou výchozí pozici do odvety čtvrtého předkola Ligy mistrů si vybojovali fotbalisté Arsenalu Londýn na půdě Celtiku Glasgow. Kanonýři ve Skotsku vyhráli 2:0 díky šťastným brankám. Český reprezentant Zdeněk Pospěch zařídil jediným gólem výhru FC Kodaň nad kyperským APOEL Nikósie.

Foto: David Moir , Reuters

Fotbalisté Arsenalu oslavují gól v síti Celtiku.

Článek

Arsenal se výhrou 2:0 na půdě Celtiku postaral o to, že skotský celek teprve podruhé před vlastními diváky prohrál v evropských pohárech s anglickým mužstvem. V úterý večer poslal Kanonýry do vedení Gallas, jenž se vetřel do střely Fabregase ze standardní situace, když se míč od jeho zad odrazil do protipohybu Boruce v brance domácích. Ve druhé půli si Celtik zásluhou Caldwella dokonce vsítil vlastní gól.

Nejtěsnějším rozdílem vyhráli fotbalisté dánského FC Kodaň nad APOEL FC. Do odvety na kyperskou půdu jedou Dánové s vítězstvím 1:0 z prvního zápasu, když se o jedinou branku postaral v 54. minutě český reprezentant Zdeněk Pospěch.

Stuttgart na začátku duelu na půdě rumunského Temešváru vůbec nepůsobil zakřiknutě a naopak to byl právě bundesligový celek, který udával tempo hry. Po čtrnácti minutách se za vápnem domácích opřel do míče Khedira a jen díky domácímu brankáři Pantilimonimu, jenž míč vyrazil na břevno, Rumuni neprohrávali.

V osmadvacáté minutě šli už hosté do vedení, když se z penalty trefil Gebhart. O dvě minuty později už to bylo 2:0. Středopolař Stuttgart Hleb si z domácí defenzivy udělal statické diváky a pohotově zakončil tváří v tváře bezradnému gólmanovi domácích.

Zápas plný zvratů v Lisabonu 

Přemožitel Slavie z 3. předkola Šeriff Tiraspol doma nestačil na řeckého mistra Olympiakos Pireus, který vyhrál 2:0. O vedení se jen pár sekund po návratu z kabin postaral dalekonosnou ranou Dudu. Šeriff měl poté velkou převahu a přestřílel soupeře 20:11, ale jen jediný pokus Moldavanů šel mezi tři tyče. V závěru pak navýšil vedení hostů Mitroglu.

Zápas plný zvratů se hrál v Lisabonu, kde místní Sporting dokázal otočit zápas s Fiorentinou i v deseti hráčích, ale nakonec jen remizoval 2:2. Hosté dlouho vedli po gólu Vargase, než Vukčevič vyrovnal. Oslavoval ale tak vehementně, že dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Domácí i přesto dali vedoucí gól po střele Velosa, jenže deset minut před koncem neuhlídali Gilardina a italský kanonýr zajistil remízu.

Úvodní zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Šeriff Tiraspol - Olympiakos Pireus 0:2 (0:0)
Branky: 46. Dudu, 81. Mitroglu. Rozhodčí: Atkinson (Angl.).
FC Kodaň - APOEL Nikósie 1:0 (0:0)
Branka: 54. Pospěch. Rozhodčí: Hamer (Luc.). ČK: 90. Xaxhi (APOEL).
Celtic Glasgow - Arsenal 0:2 (0:1)
Branky: 43. Gallas, 71. vlastní Caldwell. Rozhodčí: Busacca (Švýc.).
Temešvár - Stuttgart 0:2 (0:2)
Branky: 28. Gebhart z pen., 30. Hleb. Rozhodčí: Benquerenca (Portug.).
Sporting Lisabon - Fiorentina 2:2 (0:1)
Branky: 58. Vukčevič, 66. Veloso - 6. Vargas, 79. Gilardino. Rozhodčí: Kassai (Maď.). ČK. 59. Vukčevič.

Reklama