Hlavní obsah

Wenger je po výhře nad Celticem spokojený, ocenil i soupeře

PRAHA

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger byl po úterní výhře svého týmu spokojený. Arsenal v prvním utkání čtvrtého předkola Ligy mistrů zvítězil na půdě Celtiku Glasgow 2:0 a vytvořil si tak dobrou výchozí pozici pro odvetu, která se hraje příští týden. "Musíme ale zvládnout i domácí zápas," prohlásil francouzský kouč londýnského celku.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Arsene Wenger

Článek

"Myslím, že to byla tvrdá bitva. Sice jsme na hřišti dominovali, avšak hráči Celtiku se nevzdávali a stále bojovali a útočili. My jsme se štěstím dvakrát skórovali. Opravdu to byl velký boj, s průměrným výkonem bychom zde nevyhráli," přemítal po zápase Wenger.

"Na začátku druhého poločasu jsme měli hodně šancí, chyběla nám ale finální fáze. Jsem překvapený, jak Celtic i za stavu 2:0 pro nás dával do zápasu naprosto vše. Bylo úchvatné, kolik měli energie. Velmi dobře také bránili. Můžou se rovnat s nejlepšími kluby v Anglii," ocenil soupeře Wenger. "Štěstí ale stálo při nás," přiznal po zápase na webových stránkách týmu kouč.

"Zajistili jsme si dobrou pozici, ale teprve máme za sebou devadesát minut. A hraje se 180. Pokud chceme projít do základní skupiny Ligy mistrů, musíme svou šanci využít a zvítězit i na domácím hřišti," uvědomuje si Wenger, který ocenil i atmosféru na stadiónu Celticu. "Atmosféra byla opravdu skvělá, lepší než v  Premier League."

Ze svých hráčů pochválil Wenger hlavně Williama Gallase a Alexe Songa. "William byl fantastický, hrál výborně. Za poslední dva roky je ve své nejlepší formě. A v posledních dvou zápasech se zaskvěl i Alex Song."

O velkém štěstí mluvili i samotní hráči. "Dvakrát jsme měli velké štěstí," míní Robin van Persie. "I když přímý kop Fábregase byl velmi dobrý, branka padla se štěstím. A ten druhý gól si srazili do vlastní sítě, takže zase jsme měli štěstí,"  dodal útočník Arsenalu.

Reklama

Související témata: