Hlavní obsah

VIDEO: K simulování hráče nenabádám, brání se po Eduardově pádu Wenger

Ve středeční odvetě 4. předkola Ligy mistrů si Arsenal poradil doma se Celtikem Glasgow 3:1 a mohl tak slavit postup do základní skupiny. Avšak "trnem v oku" byla všem penalta z osmadvacáté minuty, díky které se Arsenal ujal vedení. Oba trenéři si nejsou jistí, že byla spravedlivá. Kouč Celtiku však sportovně přiznává, že nebyla rozhodujícím faktorem.

Foto: Eddie Keogh , Reuters

Útočník Arsenalu Eduardo slaví gól do sítě Celtiku.

Článek

"Probojovali jsme se do nejprestižnější ligy v Evropě, kde jsou ty nejlepší týmy. Náš tým má průměrný věk 23,9 let. To znamená, že pokud se nám podaří dostat ze skupiny, za půl roku bychom mohli být ještě silnější. Musíme ale na naší hře ještě hodně zapracovat," prohlásil trenér Arsenalu Arséne Wenger po postupu do základní časti Ligy mistrů. "Celtic v obou zápasech předvedl, jak dobře je organizovaný a jak je silný. Nikdy se nevzdal, což bych u něj vyzdvihl. Ale měli i trochu smůlu," uvedl o soupeři Wenger.

První gól padl ve 28. minutě. Do vápna Celtiku pronikl Eduardo, po kontaktu s brankářem Borucem upadl a kopala se penalta. Arsenal vedl 1:0. Avšak bližší záběry ukazují, že byla sporná... "Z venku to vypadalo, že rozhodnutí rozhodčího bylo správné. Ale v televizi to už na potrestání nevypadalo," připustil Wenger. "Jsem v tomhle trochu opatrný. Musím se Eduarda zeptat, jak to bylo. Jestli se brankář opravdu dotkl jeho kolena," řekl dále Wenger.

"Nikdy bych po nikom nežádal, aby úmyslně spadl a my díky tomu vyhráli. Někdy ale hráč musí upadnout, protože nemá jinou možnost, jak se vyhnout brankáři," dodal francouzský kouč londýnského celku.

Mowbray: Arsenal byl lepší 

Trenér Celtiku Tony Mowbray přiznal, že sporná penalta nebyla klíčovým faktorem v zápasu. "Arsenal byl lepší, zasloužil si postoupit. Myslím, že v Lize mistrů bude velmi dobrý," prohlásil na stránkách BBC Mowbray. "Já jsem ten sporný okamžik pořádně neviděl. Hráči si ale myslí, že tam žádný kontakt nebyl. Musíme to ale přijmout a jít dál."

"Musíme si vzít pozitiva z toho, jak jsem hráli v těchto dvou utkáních. Nemyslím si, že by mezi naším klubem a zbytkem Premier League byla nějaká výkonnostní propast. V Evropské lize teď budeme čerpat z našich zkušeností. Máme velkou šanci se předvést a ukázat, co v nás je," uzavřel Mowbray.

Reklama