Hlavní obsah

Messi byl vyhlášen nejlepším hráčem LM, na Čecha se nedostalo

Argentinský útočník Lionel Messi byl ve čtvrtek vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého ročníku Ligy mistrů. Na galavečeru v Monaku, kde se současně losovalo složení základních skupin nového ročníku prestižní klubové soutěže, zaznělo i jméno Petra Čecha. Ten byl nominován do elitní trojice brankářů, ocenění si ale odnesl jeho konkurent z Manchesteru Edwin Van der Sar.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Fotbalista Barcelony Lionel Messi přebírá od Michela Platiniho cenu pro nejlepšího hráče loňského ročníku Ligy mistrů.

Článek

Čech byl vyhlášen nejlepším gólmanem Ligy mistrů v letech 2005, 2007 a loni. Jeho Chelsea však v uplynulém ročníku vypadla už v semifinále, a tak se v konkurenci nominovaných zástupců z Manchesteru a Barcelony (Victor Valdés) neprosadil. Rozhodli o tom trenéři šestnácti týmů, které postoupily do osmifinále.

Messi si vedle nejcennější trofeje odnesl z galavečera i cenu pro nejlepšího útočníka. Triumf Barcelony, která v květnovém finále zdolala Manchester 2:0, podtrhl Xavi, jenž vyhrál hlasování mezi záložníky.

Ještě než si pro cenu přišel nejlepší obránce sezony John Terry z Chelsea, obdržel speciální orámovaný portrét bývalý bek AC Milán Paolo Maldini. Toho za ovací stojícího sálu UEFA vyznamenala za dlouholetou věrnost jedinému klubu, se kterým dokázal pětkrát vyhrát Ligu mistrů či Pohár mistrů evropských zemí. Jednačtyřicetiletý Maldini ukončil kariéru letos v květnu.

Reklama