Hlavní obsah

VIDEO: Plašil sebral gólem Juventusu body

PRAHA

Takový start do nového ročníku Ligy mistrů si fotbalisté Juventusu jistě nepředstavovali. V úterním prvním zápase proti francouzskému Bordeaux je sice poslal do vedení v 63. minutě Iaquinta, o dvanáct minut později však přišel gól na konečných 1:1. Střelcem branky byl český reprezentant Jaroslav Plašil.

Foto: Massimo Pinca, ČTK/AP

Záložník Girondis Bordeaux Jaroslav Plašil (uprostřed) slaví se svými spoluhráči gól do sítě Juventusu.

Článek

Hosté z Bordeaux na Stadio Olimpico netahali za kratší konec, přesto po brance Iaquinty po hodině hry prohrávali. Juventus mohl děkovat svému brankáři Gianlugi Buffonovi, že svůj tým několikrát podržel. Na branku českého reprezentačního záložníka Jaroslava Plašila ze 75. minuty byl však i partner modelky Aleny Šeredové krátký.

Vyrovnávací branka hostů padla poté, co Fernando prodloužil hlavou míč po standardní situaci Gourcuffa na zadní tyč. Tam si naběhl Plašil, jenž pohotovým zakončením srovnal na 1:1. V samém závěru mohl vrátit vedení na stranu domácích Marchisio, který ovšem velkou příležitost nevyužil.

Blanc v opojení

„Celý večer jsem se bavil. Vidět, jak hraje moje mužstvo, mi dělalo velké potěšení. Snažili se bojovat a Juventusu dělali velké problémy,“ řekl kouč hostů a francouzský mistr světa z roku 1998 Laurent Blanc. „Kdyby domácí neměli tak skvělého brankáře, mohlo tady Bordeaux slavit výhru,“ myslel si trenér hostí o svém týmu.

„Toto je nejlepší zápas, který jsme v Lize mistrů na venkovním hřišti odehráli. Jsem spokojený s výsledkem i s tím, jak zápas probíhal. Nezbývá mi, než jen svým hráčům poděkovat,“ řekl na závěr Blanc. Francouzského mistra nyní v Champions League čeká 30. září izraelský Maccabi Haifa, potom se Bordeaux představí proti mnichovskému Bayernu.

Reklama

Související témata: