Hlavní obsah

Celý zápas bych ještě nevydržel, říkal Rosický po vítězství Arsenalu

LUTYCH

Přestože český reprezentant Tomáš Rosický v dresu Arsenalu patřil především v prvním poločase středečního utkání Ligy mistrů se Standardem Lutych k těm nejaktivnějším, ke spokojenosti měl i přes výhru 3:2 ještě daleko. Byl to vůbec jeho první zápas v nejprestižnější klubové soutěži od prosince 2007 poté, co 18 měsíců laboroval se zraněním, přičemž nyní se objevil dokonce v základní sestavě.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Tomáš Rosický z Arsenalu v utkání proti Standardu Lutych

Článek

"Odehrál jsem 70 minut, což je po dlouhé době, takže jsem rád, že je to lepší a lepší. Ještě před sebou mám ale hodně práce, abych se dostal tam, kde jsem byl před zraněním," řekl po zápase ČTK a Českému rozhlasu. Rosický údajně stále cítí mezery ve své fyzické kondici. "Já si myslím, že kdyby mě tam (trenér) nechal 90 minut, tak to by ještě nebylo ono. Moje možnosti jsou úplně někde jinde," doplnil.

Rosický v zápase, v němž Arsenal během prvních minut zápasu dvakrát inkasoval, nastoupil na poněkud nezvyklém místě pravého záložníka. V průběhu zápasu se však navzdory údajně chybějící fyzické kondici přesouval jak do středu pole, tak na jeho levou stranu.

Nastoupit musela brankářská trojka Mannone

"Trenér chtěl, abych chodil za záložní řadu před obranu, protože pro obránce je to někdy těžké, jestli má vystoupit nebo ne. Tak jsem se tam motal nějak všude okolo," řekl Rosický s úsměvem. Rosický však nebyl v týmu jediný, kdo v dresu Arsenalu nastoupil v nezvyklé roli.

Londýňané měli velké problémy se složením sestavy a trenér Arséne Wenger musel dát mimo jiné šanci brankářské trojce Vitovi Mannonemu, pro kterého to byl teprve druhý start za Arsenal. Pro nové tváře v sestavě "Kanonýrů" ovšem start v letošním ročníku Ligy mistrů nebyl jednoduchý. Již po dvou minutách otevřel skóre stoper Mangala, který využil chybné přihrávky Eduarda. A záhy za bouřlivých ovací publika zvýšil Jovanovič z penalty.

Rosický, který se v té době podle svých slov ještě ani nedotkl míče, byl na hřišti ještě v době, kdy se podařilo Bendtnerovi na konci prvního poločasu snížit na 1:2. Obratu ve vývoji utkání však již přihlížel jen z lavičky, když střídal v 70. minutě. V 78. minutě nejprve vyrovnal po standardní situaci stoper Vermaelen a záhy zařídil vítězství Eduardo. "Máme mančaft na to, abychom takový zápas dokázali otočit a to se i potvrdilo," zhodnotil český reprezentant zápas na půdě belgického soupeře.

Reklama