Hlavní obsah

Wengera potěšilo, že Arsenal obratem v Lutychu ukázal pravou tvář

PRAHA

První velký obrat v letošním ročníku Ligy mistrů mají na svědomí fotbalisté Arsenalu a hodně jím potěšili i svého trenéra Arséna Wengera. Ten své hráče chválil za to, že je na hřišti Lutychu nezlomily ani dvě branky inkasované v úvodní pětiminutovce a pak naopak sami třemi trefami duel s outsiderem otočili.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Kouč Arsenalu Arsene Wenger během utkání se Standardem Lutych

Článek

"Pokud jste opravdu velký tým, nemohli byste se s takovou porážkou smířit. Proto jsem rád, že se chlapci zvedli a dotáhli to do vítězného konce. Tím jsme ukázali naši pravou tvář," řekl po utkání Wenger. Arsenalu na hřišti nováčka Ligy mistrů reálně hrozilo, že po nezdarech s Manchesterem United a Manchesterem City utrpí třetí prohru v řadě. Takový scénář však "Kanonýři" v Belgii odmítli.

"Je to dobře, protože taková výhra posílí sebedůvěru všech. Otáčet výsledek z 0:2, navíc proti soupeři s obrovskou motivací, není nikdy jednoduché. Museli jsme hrát na riziko s vědomím, že třetí gól by nás už odrovnal," uvedl Wenger. Výhrady měl hlavně k bídnému úvodu, kdy obrana Arsenalu dvakrát kapitulovala. "Na začátku jsme byli studení, zatímco domácí vypálili ze startovních bloků pořádně nažhavení," zlobil se Wenger.

Eduardo svou chybu napravil

Vedle záložníka Tomáše Rosického, který se v soutěžním utkání objevil v základní sestavě Arsenalu po 20 měsících a stačil odehrát 70 minut, zářil po zápase štěstím hlavně útočník Eduardo. Rodilý Brazilec s chorvatským pasem se devět minut před koncem postaral o vítězný gól. Eduardo tak stihl odčinit svojí chybu, která předcházela vedoucímu gólu Lutychu. Wenger ale hráče nezatratil. "Bylo na něm znát, že to chce napravit. A na konci ukázal, že jeho předvídavost a orientace v pokutovém území jsou úžasné," ocenil Wenger.

Domácí mohlo mrzet, že výtečně rozehraný duel nedotáhli do vítězného konce. Trenér Lászlo Bölöni za klíčový okamžik utkání označil snížení Bendtnera těsně před poločasem. "Hlavně pro naši psychiku to byla velká rána," litoval Bölöni. "První půli jsme sehráli skvěle, ale ve druhé už jsme nebyli tak silní, abychom na to dokázali navázat," dodal Bölöni.

Ibrahimovič svůj bývalý tým gólem nepokořil

Útočníka Zlatana Ibrahimovice mrzelo, že při návratu na San Siro v dresu Barcelony nepokořil svůj bývalý klub Inter Milán vstřeleným gólem. Švédský kanonýr si nic nedělal z pískotu, který se z tribun snášel na jeho hlavu, ale bezbranková remíza ve velkém šlágru kola jej úplně nenadchla. A když Ibrahimovic opouštěl stadión, neodpustil si znovu několik narážek směrem k domácím.

"Že lidi pískali? To je normální, když přijdou o hráče, kterého ztratit nechtěli," vzkázal Ibrahimovic. Před utkáním netajil, že by se rád na půdě Interu připomněl vstřeleným gólem. V několika šancích však neuspěl, i když hlavně po přihrávce Daniela Alvése vyloženě selhal.

Ibrahimovic: V Barceloně jsou lepší hráči než v Interu

"Škoda, s trochou štěstí jsem gól dát mohl," litoval Ibrahimovic, který s Interem získal tři mistrovské tituly. Nakonec nezapomněl zdůraznit, jak rád je nyní v Barceloně. "Jsem tady opravdu šťastný. Podle mě jsou tady lepší hráči než v Interu," poškádlil Ibrahimovic na dálku domácí, zatímco kouč Interu José Mourinho postoje Ibrahimovice a jeho středeční výkon komentovat odmítl.

Naopak kamerunský forvard Samuel Eto'o, který v létě putoval do Interu právě jako součást obchodu za Ibrahimovice, netajil, že se na začátku utkání cítil na hřišti poněkud zvláštně. Pět let strávených v Barceloně se prý nedá vymazat z hlavy. "Ale tak po pěti minutách to ze mě spadlo a plně jsem se soustředil na zápas," vyprávěl Eto'o, který v Barceloně nastřílel 109 ligových gólů a výrazně jí také svými trefami pomohl v obou vítězných finálových zápasech Ligy mistrů v letech 2006 a letos v květnu. "Důležité je, že jsme na úvod soutěže neprohráli. Přece jenom je Barca nejlepší tým světa," ocenil Eto'o.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články