Hlavní obsah

Hráli jsme pod psa, hůř jak nikdy předtím, bědoval Benitez z Liverpoolu

Již od roku 2004 vede fotbalové mužstvo Liverpoolu španělský kouč Rafael Benitez, jehož svěřenci v úterý předvedli při prohře 0:2 v Lize mistrů na půdě Fiorentiny chabý výkon. „Ještě nikdy jsme nehráli takhle špatně, z naší strany to byl opravdu ubohý výkon,“ nebral si servítky trenér Benitez.

Článek

Večerní utkání ve Florencii mělo jediného hrdinu. Byl jím černohorský devatenáctiletý útočník Stevan Jovetič, jenž v první půli srazil Liverpool dvěma góly. „Věděli jsme, že je Jovetič skvělý fotbalista, který nás může potrápit. Přesto jsme mu dali příliš prostoru,“ smutnil po první prohře v letošním ročníku Champions League trenér Reds.

„Ještě nikdy jsem neviděl, že bychom byli takhle ubozí, jako jsme to předvedli v první půli. Z naší strany se jednalo opravdu o chabý výkon,“ nevytáčel se Benitez. „Celou dobu nás přehrávali a my jsme vůbec nepředváděli to, o čem jsme se před zápasem bavili. Byli jsme moc špatní,“ kritizoval svůj tým po zápase zkušený kouč.

„Když uděláte chybu, potom za ni platíte. To přesně potkalo nás. Museli jsme toho hodně změnit, což ve druhé půli přineslo trochu zlepšení. Bylo to už ale moc pozdě. Fiorentina na nás velice dobře vyzrála. Neustále nás dostávala pod tlak, což se projevilo ve vytváření chyb,“ přiznal liverpoolský stratég.

Reds si prohrou na Apeninském poloostrově zkomplikovali cestu za postupem ze skupiny E. Tu nyní po dvou výhrách vede Lyon se šesti body. Fiorentina a Liverpool mají body tři, poslední Debrecín na svůj historicky první bod v Lize mistrů stále čeká.

Benitez bude muset navíc co nejrychleji vrátit hráčům Liverpoolu pošramocené sebevědomí, neboť v neděli čeká Reds velice těžký zápas na půdě londýnské Chelsea. „V lize na stadiónu Chelsea uvidíme úplně jiný Liverpool,“ ubezpečil fanoušky třetího celku Premier League Benitez.

Reklama

Související témata: