Hlavní obsah

Sundal Rosického a postavil čtyři útočníky, kouč Arsenalu umí vyhrávat

LONDÝN

Velkou radost udělali fotbalisté Arsenalu Londýn svému kouči Arsénu Wengerovi, jenž příští týden bude nejdéle sloužícím koučem v historii klubu. Svěřenci francouzského stratéga totiž v úterním utkání Ligy mistrů porazili Olympiakos 2:0 a v novém ročníku nejprestižnější klubové soutěže jsou zatím stoprocentní. „V jednu chvíli jsme hráli i 4-2-4,“ přiznal po zápase Wenger.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Kouč Arsenalu Arséne Wenger

Článek

Arsenal na svého soupeře vletěl zostra, což v první půli vyústilo k mnoha gólovým příležitostem. Ve druhé desetiminutovce se ve dvou velkých šancích objevil Aršavin, v 16. minutě dokonce Fabregas nastřelil břevno. Nato střílel Rosický, jehož pokus Nikopolidis zneškodnil. Český reprezentační středopolař odehrál v úterý 66 minut, když byl střídán Eduardem.

„První půli jsme hráli moc dobře a vytvořili jsme si hodně šancí. Samozřejmě jsme v takové aktivitě nemohli vydržet po celých devadesát minut. Když jsme se do zápasu ve druhé půli nemohli úplně dostat, věděl jsem, že se to v posledních dvaceti minutách zlomí. Byla to otázka disciplíny a fyzické kondice. V závěru jsme ukázali, jak moc jsme šli za vítězstvím,“ řekl kouč domácích Wenger.

Gólu se tak domácí fandové dočkali až ve druhé půli. V 78. minutě se na Emirates stadium gólově prosadil Van Persie, pohledné zakončení patičkou Aršavina o osm minut později znamenalo, že Řekové z ostrovů odjedou s prázdnou. Trenér Kanonýrů ovšem přiznal, že se při dlouhotrvajícím bezbrankovém stavu musel uchýlit k riskantnímu kroku.

„Pořád jsem věřil ve výhru. Musím ale přiznat, že jsme v jednu chvíli hráli v rozestavení 4-2-4, což se nám mohlo vymstít, kdyby hosté dokázali využít nějaký brejk. Co se mi na našem výkonu líbilo byl fakt, že šli hráči stále za svým cílem. Nijak jsme nebláznili, ba naopak, bylo vidět, že jsme vyzrálí,“ těšilo Wengera.

Francouzského stratéga ani nijak neovlivnila pozitivní zpráva z vedení, které oznámilo kladné hospodaření klubu. „Když se podíváte na hráče, kteří se v tomto utkání nedostali na hřiště, bude vám jasné, že my nijak po posilách prahnout nemusíme. Každý ode mě teď očekával, že utratíme velký balík na přestupech. To ovšem v tuto chvíli není ani možné, když jsme mimo přestupní období,“ dodal na závěr Wenger.

Reklama