Hlavní obsah

VIDEO: Je nám to líto, omlouváme se. Na víc se po blamáži hráči AC Milán nezmohli

MILÁN

Fanoušci milánského AC bučí, pískají, dávají najevo svou nevoli. A mají k tomu důvod. Ti, kteří přišli ve středu na utkání Ligy mistrů proti Curychu, viděli zoufalou snahu domácích o vstřelení gólu, a tak to dávali po svém najevo. Domů nakonec odcházeli po potupné prohře Rossoneri 0:1. „Je mi to líto,“ pronesl po ostudné prohře domácí útočník Filippo Inzaghi.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Smutní fotbalisté AC Milán po gólu Curychu

Článek

Milán se vyloženě trápí. V italské lize mu po šesti odehraných kolech patří až desátá příčka. Vítěz Champions League z roku 2007 musel navíc ve středu v Lize mistrů strávit ostudnou porážku se švýcarským Curychem, jemuž před vlastními diváky podlehl 0:1. Jediný gól zápasu vsítil již v 10. Minutě Tihinen, který pohotovou patičkou zakončil centr z rohového kopu.

„Po tomto zápase zažíváme opravdu velké zklamání. Smůla se nám pořád lepila na paty,“ prozradil na klubovém webu zkušený forvard domácích Filippo Inzaghi, jenž byl v utkání blízko vyrovnání. Ve skluzu po pasu Marka Jankulovského ovšem na míč nedosáhl. „Je mi to líto za náš tým, ve druhé půli jsme se opravdu snažili. Ale musíme přijmout výsledek jaký je,“ dodal veterán z útoku AC.

„V tom zápase bylo prostě všechno špatně. Musíme se společně hodně zlepšit,“ burcuje své spoluhráče Inzaghi. „Vytvořili jsme si šance, fotbal se ale skládá z jednotlivých akcí, v nichž jsme neuspěli. Pořád jsme s koučem Leonardem na jedné lodi. Tentokrát jsme ale nicméně vydali hodně energie bez jakéhokoliv efektu,“ zlobil se Inzaghi.

Míči se do brány nechtělo

I přes selhání ve středečním klání Ligy mistrů se zkušený stoper Rossoneri Alessandro Nesta snažil po utkání najít nějaké pozitivum. „Je nám hrozně moc líto situace, v jaké se teď nacházíme, protože hrajeme opravdu hodně špatně,“ řekl klubovému webu Nesta. „Prostě nemůžeme prohrát s Curychem a remizovat s Bari. Snad se z toho brzy dostaneme. Vypracovali jsme si hodně gólových příležitostí, ale míči se bohužel do brány nechtělo,“ dodal.

AC Milán se může odrazit k lepším výsledkům už tuto neděli, když v 7. kole italské lize jede na půdu předposlední Atalanty Bergamo.

Reklama

Související témata: