Hlavní obsah

VIDEO: Bílý balet smetl Marseille, na Ronalda se snáší samá chvála

MADRID

Hlavně trpělivost stála za středečním vítězstvím Realu Madrid v Lize mistrů, když Bílý balet jasně na domácí půdě přehrál Olympique Marseille 3:0. To si myslí úspěšný exekutor pokutového kopu Kaká, na něhož dvěma góly navázala další letní posila Cristiano Ronaldo. „Ronadlo může udělat cokoliv, skórovat jakkoliv vás napadne,“ vyzdvihuje kvality svého spoluhráče záložník Realu Guti.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo oslavuje gól v utkání proti Marseille.

Článek

Vše podstatné se na madridském stadiónu událo až ve druhém poločase. V 58. minutě otevřel skóre Cristiano Ronaldo, jenž byl o tři minuty v pokutovém území hostů faulován. Penaltu proměnil Kaká. Dílo bylo dokonáno po šesti minutách od prvního gólu a prsty v tom neměl nikdo jiný než bývalý kanonýr Manchesteru United Ronaldo. Ten byl na konci parádní akce, při níž mu už jen stačilo zasunout míč do odkryté brány.

„Celý tým si za vítězství zaslouží gratulaci. Zápas byl v první půli komplikovaný, ale ve druhé části jsme neztráceli sebevědomí a naštěstí díky Ronaldovu gólu jsme šli do vedení. Po dvou odehraných zápasech vedeme skupinu, všechno máme ve svých rukou, což je velice důležité,“ nechal se slyšet po výhře 3:0 úspěšný střelec penalty Kaká.

„Věděli jsme, že to bude těžké. Taky jsme si na první gól museli počkat až do druhého poločasu,“ řekl pro klubový web záložník Realu Guti. „Ronadlo může udělat cokoliv, skórovat jakkoliv vás napadne. Mít ho v týmu je opravdová podpora, protože může otevřít skóre právě v takto těžkých zápasech,“ vysekl poklonu svému spoluhráči Guti.

Curych Gutiho nepřekvapil

Zkušený středopolař Bílého baletu se neopomněl vyjádřit také k šokujícímu výsledku ze San Sira, kde domácí AC Milán podlehl švýcarskému Curychu 0:1. Právě rossoneri budou ve skupině C nejbližším soupeřem Realu Madrid. „V poslední době nehrají dobře a je na nich vidět, že jim chybí sebevědomí,“ myslí si Guti.

„Curych je dobrý tým, který předvádí dobrý fotbal. Věděli jsme, že ve skupině někoho překvapí. Nyní nás v konfrontaci čeká milánské AC dvakrát, tak si jen můžeme přát, abychom ze skupiny slavili postup co nejdříve a některé hráče mohli šetřit,“ dodal Guti.

Reklama

Související témata: