Hlavní obsah

Pozor na Lyon! Pozorovatelé z ManCity varovali kouče Guardiolu

Manchester

Pozorovatelé z Manchesteru City varovali kouče Pepa Guardiolu před kvalitami Olympique Lyon, s nímž se anglický celek utká ve čtvrtfinále Ligy mistrů. "Citizens" mezi osm nejlepších postoupili po dvou vítězstvích 2:1 nad Realem Madrid, zatímco francouzský celek vyřadil italského šampiona Juventus po domácí výhře 1:0 a prohře 1:2 v Turíně díky většímu počtu branek vstřelených na hřišti soupeře. Vzájemné čtvrtfinále je na programu příští sobotu.

Foto: Oli Scarff, Reuters

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola

Článek

"Zrovna jsem mluvil s oddělením skautingu a řekli mi, abychom si na Lyon dali pozor. V základní skupině minulého ročníku Ligy mistrů se nám Lyon dvakrát nepodařilo porazit. Taková je realita, získali jsme jen jeden z šesti možných bodů. Doma jsme s nimi lehce prohráli (1:2). V Lyonu jsme hodně trpěli a vyrovnali jsme (na 2:2) až v závěru," citovaly klubové stránky Guardiolu po páteční výhře nad "Bílým baletem".

Manchester postoupil do čtvrtfinále potřetí za sebou, v předchozích dvou ročnících ale nestačil na pozdější finalisty a domácí konkurenty Liverpool a Tottenham. Kvůli pandemii koronaviru se současný ročník Ligy mistrů od čtvrtfinále dohraje turnajovým systémem na jedno utkání v Portugalsku. Do semifinále šestinásobní angličtí mistři postoupili jen v ročníku 2015/16.

Chceme Ligu vyhrát!

"Jsme tu od toho, abychom se pokusili Ligu mistrů vyhrát. Udělali jsme první krok. Jestli si myslíme, že to stačí, ukážeme, jak malí jsme. Pokud chceme vyhrát, musíme porazit velké kluby jako Real, Barcelonu a další," prohlásil devětačtyřicetiletý Španěl.

City poletí do Lisabonu v dobrém rozpoložení. "Ve hře je stále spousta neuvěřitelných týmů. Pro naše sebevědomí je důležité, že jsme porazili Real Madrid. Je to ale jen osmifinále. Pojedeme do Portugalska, budeme spolu, dobře se najíme, hodně se zasmějeme a budeme tvrdě pracovat," konstatoval někdejší trenér Barcelony a Bayernu Mnichov.

Asistenci a vítězný gól si proti španělskému mistrovi připsal Gabriel Jesus, který se trefil i v úvodním únorovém duelu na Santiago Bernabéu. "Gabriel byl mužem obou zápasů. Vždycky pomáhá více než brankami. Pro velké hráče je důležité předvést se na největší scéně. On to dokázal dvakrát a dal pořádně najevo, že dokáže sám vyhrávat utkání," pochválil Guardiola brazilského reprezentanta.

Reklama

Související témata: