Hlavní obsah

VIDEO: Barcelona na kolenou. Kazaň si vyhrát vůbec nezasloužila, zlobil se Xavi

PRAHA

Dva góly ze tří střel a překvapení bylo na světě. Slavná Barcelona v úterním programu Ligy mistrů podlehla na vlastním trávníku ruské Kazani 1:2 a cestu za postupem ze skupiny si tím výrazně zkomplikovala. Co naplat, že po celý zápas byli Katalánci aktivnější. „Takové zápasy vyhrajete devětkrát z deseti. Soupeř si tři body vůbec nezasloužil,“ prohlásil záložník Barcelony Xavi.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zlatan Ibrahimovič jako kdyby vůbec nemohl uvěřit, že jeho tým podlehl Kazani.

Článek

Studená sprcha pro domácí fandy přišla na Nou Campu už ve druhé minutě. Z velké dálky napřáhl Rjazancev a gólman Barcelony Valdes se po prudké střele k tyči natahoval marně. Chvíli po změně stran sice Ibrahimovič svým prvním gólem v Lize mistrů v dresu Barcelony vyrovnal na 1:1, konečné slovo však měli po rychlém protiútoku hráči Kazaně. V 73. minutě se totiž dokázal prosadit Gökdeniz. „Při prvním gólu měl let míče zvláštní trajektorii. Opravdu mě překvapil,“ řekl pro španělský deník AS Valdes.

Devětkrát z deseti by vyhráli

To tvůrce hry Barcelony Xavi po utkání své svědomí nezpytoval, byl si jistý, že by jeho tým jindy podobný zápas s přehledem vyhrál. „Od samého začátku to byl zápas pod psa. Inkasovat první gól z více než třiceti metrů. I potom jsme měli hodně šancí a zápas jsme soupeři dokázali znepříjemnit,“ mínil Xavi. „Když bylo vyrovnáno, nachytali nás při protiútoku. Takové zápasy vyhrajete devětkrát z deseti, my ale museli tentokrát prohrát,“ dodal.

Špílmachr domácích byl toho názoru, že si Kazaň vyhrát na Nou Campu prostě nezasloužila. „V určitých fázích zápasu jsme hráli dobře. Otevřeli jsme hru a předváděli náš čarovný fotbal. Je ale těžké prosadit se přes tým, který jenom brání. Obzvlášť, když se vám nezdaří finální přihrávka. Soupeř tak odjíždí s nezaslouženou výhrou,“ zlobil se Xavi.

Domácí udělali maximum

Ani přes ostudnou prohru kouč domácích Pep Guardiola své svěřence nezatracuje. „Ta porážka pro nás není budíčkem. Pro výhru jsme udělali maximum. Myslím, že jsme hráli dobře. Rozhodující je ovšem výsledek. Samozřejmě se necítíme nejlépe, protože jsme už chtěli udělat rázný krok k postupu. Nyní to ale bude velice těžké,“ řekl Guardiola.

V táboře hostí zato zavládla nezkrotná radost. „Nemysleli jsme si, že můžeme vyhrát. Snažili jsme se hrát dobře a doufat v nějaký protiútok. A díky bohu bylo právě tohle rozhodující,“ nechal se pro španělský list AS slyšet i trenér ruského klubu Kurban Barděv. „Je to svátek pro všechny naše fanoušky, oni si to zaslouží,“ poznamenal kouč Kazaně, jenž se rázem se svým mužstvem ocitl na třetím místě v tabulce, kde má s první Barcelonou i se druhým Dynamem Kyjev shodně čtyři body. Poslední se třemi body je překvapivě milánský Inter.

Zlobil se i Eto´o

Aby toho nebylo pro Katalánce málo, ještě před utkáním se na jejich klub snesla kritika od útočníka Interu Milán Samuela Eto´oa, jenž se v létě stal součástí transferu při přestupu Zlatana Ibrahimoviče z Apeninského poloostrova. „Hrozně moc lidí mě v Barceloně zklamalo. Dopustili se spousty nepravostí vůči mně. Po těch letech strávených v týmu jsem nečekal, že odchod bude takto těžký,“ řekl pro španělský Canal + Eto´o.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články