Hlavní obsah

Liverpool pod koučem Benítezem padl na dno, prý kvůli zraněním

PRAHA

Liverpoolu se úterní prohrou 1:2 v Lize mistrů proti Lyonu povedlo něco, co klub nepamatuje již dlouhých dvaadvacet sezón. Svěřenci kouče Beníteze totiž prohráli již svůj čtvrtý zápas v řadě, což se naposledy týmu z města Beatles povedlo v roce 1987. Velký otazník tedy nevisí nově jen nad postupovými šancemi Liverpoolu v Champions League, ale čím dál více také nad trenérem Benítezem.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Kapitán fotbalistů Liverpoolu Steven Gerrard

Článek

Dvě prohry potkaly Reds nejen v anglické Premier League, ale také v Lize mistrů, kde se chtěli v úterý domácí hráči na Anfield Road proti Lyonu odrazit k lepším zítřkům. To se ovšem nestalo. Naopak Delgadův gól v nastavení znamenal, že si všechny tři body z ostrovů odvezou hosté do Francie.

Není tedy divu, že se na trenéra Liverpoolu Rafaela Benitéze v těchto chvílích snáší kritika ze všech stran. O týmu Reds je navíc známo, že si od roku 2004, kdy se ho ujal současný španělský trenér, v nejprestižnější klubové soutěži světa vždy vybírá tu složitější cestu. Nyní se ovšem zdá, že je pod Benítezem nakloněná židle v takovém úhlu, jako nikdy předtím.

„Bude to těžké. Už se nám to povedlo dřív. Musíme teď v Lize mistrů vyhrát tři zápasy a já věřím, že se nám to povede,“ hledal v reakci pro Sky Sports Benítez cestu, jak odčinit poslední nezdary. „Je vždy důležité zaměřit se na první utkání a získat tři body. Potom máte hned víc sebevědomí,“ dodal devětačtyřicetiletý kouč.

S Gerrardem neriskoval

Ten musel před úterním duelem proti Lyonu řešit nejednu vynucenou absenci ve svém kádru. Že Benítez nebude moci počítat s útočníkem Fernandem Torresem, bylo jasné. Do návratu Stevena Gerrarda však vkládal velká očekávání. Zbytečně, neboť anglický reprezentant vydržel proti Lyonu na trávníku jen pětadvacet minut. „Nebyl to žádný risk postavit Gerrarda. On chtěl hrát a normálně s týmem po dva dny trénoval,“ obhajoval nasazení záložníka španělský kouč. Devětadvacetiletý středopolař si obnovil zranění třísla. „Od doktorů měl všechno potvrzené. Co se stalo, byla jen smůla,“ dodal Benítez.

Zdravotní indispozice hráčů. To je důvod, proč to šlo s Reds v posledních dnech od desíti k pěti, míní Benítez. „Máme prostě hrozně moc problémů. Nepamatuji si, že bychom někdy měli takto početnou marodku,“ prozradil trenér Liverpoolu, jehož nejvíce kromě zranění Torrese a Gerrarda trápí stav Glena Johnsona, Alberta Riery a Martina Kellyho. A to o víkendu v 10. kole Premier League hostí Liverpool rivala z Manchesteru United.

Reklama

Související témata: