Hlavní obsah

Ujfaluši se spletl. Věřil ve výhru, Chelsea však Atletico sfoukla jako svíčku

LONDÝN

Navzdory špatným ligovým výsledkům český obránce španělského Atletika Madrid Tomáš Ujfaluši věřil, že jeho tým může ve středečním utkání Ligy mistrů na půdě Chelsea bodovat. Moc se ale přepočítal, neboť na konci zápasu svítilo na ukazateli skóre 4:0 pro domácí. „Máme potenciál porazit každý tým v naší skupině, včetně Chelsea,“ hlásal před zápasem Ujfaluši.

Foto: Susana Vera, Reuters

Tomáš Ujfaluši v dresu Atlétika Madrid

Článek

Na Stamford Bridge byli pánem domácí hráči Blues. Dvěma brankami na přelomech obou poločasů to jasně potvrdil útočník Salomon Kalou. Dvacet minut před koncem zvyšoval už na 3:0 Lampard, a když v nastavení padla poslední branka utkání opět do sítě madridského celku, znamenalo to, že si další čisté konto připíše i český reprezentační gólman Petr Čech.

Jeho bývalému spoluhráči z národního týmu Tomášovi Ujfalušimu pak nezbývalo, než se s Londýnem se svěšenou hlavou rozloučit. O to víc musel debakl českého zadáka bolet, když před utkáním prohlašoval, že má jeho Atletico šanci na Stamford Bridge vyhrát. „Máme potenciál porazit každý tým v naší skupině, včetně Chelsea,“ nechal se před středečním utkáním Ujfaluši slyšet pro Sky Sport.

Debakl předpověděl

„Moc se nám v poslední době nedařilo. Naše forma se ale zlepšila a já věřím, že tabulkou brzy půjdeme nahoru,“ řekl urostlý český obránce, jenž už před duelem na ostrovech tak trochu předpověděl, jak bude duel vypadat. „Dostáváme spousty branek, což je zapříčiněné tím, že je naše liga hodně ofenzivní. Cíle zůstávají stejné. Ve španělské lize se umístit na místech zaručujících Champions League, v samotné soutěži pak postoupit ze skupiny,“ dodal Ujfaluši.

To bude ovšem po středečním výprasku mnohem těžší. Po třech odehraných kolech je bilance madridského Atletika více než tristní. Umístění na chvostu tabulky, jeden bod na kontě a skóre 0:6 nevypovídá nic o tom, že by Ujfalušiho tým měl v konkurenci jasně vedoucí Chelsea a druhého Porta šanci postoupit.

Spokojený Ancelotti

Po hladkém zisku tří bodů měl velkou radost samozřejmě také kouč Chelsea Carlo Ancelotti. „Zápas byl vyrovnaný do té doby, než se poprvé trefil Kalou. Odehráli jsme dobré utkání s povedenými přechody do útoku. Kalou je pro nás velice důležitý, obzvlášť když jsme nemohli počítat s disciplinárně potrestaným Drogbou,“ připomněl Ancelotti vynucenou pauzu útočníka Pobřeží slonoviny, jemuž však tímto duelem trest již skončil.

Italského trenéra na lavičce Blues navíc těšilo, že si jeho svěřenci během zápasu pohlídali soupeřovy standardní situace. „To mi udělalo radost, k tomu jsme sami dva góly po standardkách vsítili,“ poznamenal Ancelotti. „Nyní jsme v čele tabulky, a tam chceme zůstat až do konce základních skupin. To je pro další působení v Lize mistrů velice důležité, v žádném případě to však ještě není jisté,“ řekl na závěr padesátiletý kouč.

Reklama

Související témata: