Hlavní obsah

Čas odplaty nadešel, Real Madrid nastoupí v LM na půdě AC Milán

PRAHA

Fotbalisté španělského Realu Madrid mají v úterních čtvrtých zápasech Ligy mistrů šanci oplatit AC Milán porážku 2:3, kterou od něj utrpěli před čtrnácti dny na domácí půdě. V lepší formě však půjdou do utkání Rossoneri, kteří neprohráli posledních šest duelů v řadě. „Vývoj zápasu jako je tento se těžko předpovídá,“ řekl domácí trenér Leonardo.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Útočník AC Milán Pato oslavuje vítězný gól proti Realu Madrid ve fotbalové Lize mistrů

Článek

Oba týmy se ve své historii potkaly již dvanáctkrát, přičemž jen jedno utkání skončilo nerozhodně. Milánského giganta může těšit statistika domácích zápasů, jelikož AC před vlastními diváky Real porazil ve všech pěti utkáních a inkasoval při tom jen jediný gól.

Milánští výhrou 3:2 na půdě Bílého baletu tak trochu odčinili překvapivou domácí porážku z 30. září, kdy podlehli švýcarskému FC Curych 0:1. Jak Rossoneri, tak Real Madrid se po třech odehraných duelech usadili na vedoucích dvou příčkách skupiny C, kde mají shodně šest bodů. Právě vzájemný duel na Apeninském poloostrově může jeden z celků k postupu výrazně přiblížit.

Kaká proti "svým"

„Náš tým se nyní nachází v dobrém rozpoložení. Vývoj zápasu jako je tento se však těžko předpovídá,“ řekl pro server uefa.com milánský trenér Leonardo. „V poslední době jsme zaznamenali dobré výsledky. Utkání proti Realu Madrid má ale hodně specifickou atmosféru,“ poznamenal kouč domácích, jenž může počítat s tím, že se proti jeho výběru postaví bývalá hvězda AC Brazilec Kaká. „Bavili jsme se spolu o hodně věcech, úterní souboj jsme ale neřešili,“ přiznal Leonardo.

„Jde o zápas, který hodně napoví o budoucnosti obou týmů v této soutěži. Musíme hrát dobře od samého začátku, a podle vývoje uvidíme, jestli jde vše podle plánu,“ prozradil trenér Bílého baletu Manuel Pellegrini. „Ve vzájemném měření sil jsme nebyli ve své kůži a Milán toho dokázal využít. O to samé se nyní budeme pokoušet my,“ věří v úspěch na půdě AC kouč Realu, jemuž připravili jeho svěřenci před týdnem krušné chvíle ve španělském poháru. Hvězdný výběr Madridu totiž podlehl třetiligovému Alcorconu 0:4.

Oba trenéři jsou před ostře sledovaným duelem eliminováni množstvím zraněných hráčů. Na straně domácích se mezi ně počítá například český fotbalista Marek Jankulovski, otazník visí i nad Alessandrem Nestou. Kouč Pellegrini se bude muset naopak obejít bez Cristiana Ronalda, Gutiho či Metzeldera.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal