Hlavní obsah

Liga mistrů zná první osmifinalisty, radují se i Čech s Plašilem

Fotbalisté Bordeaux, Porta, Chelsea a Manchesteru United jsou prvními postupujícími do osmifinále Ligy mistrů. Z postupu se radují také český brankář Petr Čech, jehož Chelsea v úterý remizovala na hřišti Atlétika Madrid, a Jaroslav Plašil v dresu Bordeaux. Francouzský celek porazil na horké německé půdě Bayern Mnichov 2:0.

Foto: Dani Cardona, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech chytá jednu ze střel v utkání s Atlétikem Madrid.

Článek
Fotogalerie

Chelsea zachránil na hřišti Atlétika Madrid kanonýr Drogba, který se vrátil po vypršení třízápasového trestu za nesportovní chování vůči rozhodčímu z jarního semifinále proti Barceloně. Ve svém jubilejním 50. zápase Ligy mistrů v dresu Blues nejprve v 82. minutě srovnal na 1:1 a o chvíli později poslal hosty do vedení.

Útočník Chelsea Didier Drogba se raduje z branky do sítě Atlétika Madrid.foto: Reuters/Felix Ordonez

Londýňanům pak už nevadilo, že jejich gólman Čech v nastavení inkasoval vyrovnávací branku od Agüera, který rovněž zaznamenal dvě trefy, neboť v souběžně hraném duelu zvítězilo Porto v Nikósii 1:0. Portugalský celek to rovněž posunulo do osmifinále. Za madridský klub tentokrát nenastoupil bek Tomáš Ujfaluši, jenž zůstal jen mezi náhradníky.

Bordeaux potvrdilo, že prožívá skvělou sezónu, a ani ve čtvrtém utkání ve skupině neprohrálo. Za postupem vykročilo na hřišti Bayernu Mnichov těsně před pauzou, kdy se hlavou trefil Gourcuff, v závěru ještě hosté přidali pojistku. Plašil odehrál 84 minut.

Bayern v problémech, Juventus zvítězil

Bayernu jubilejní 350. zápas v evropských pohárech pořádně zhořkl a jeho situace ve skupině se výrazně zhoršila. Druhý Juventus Turín totiž vyhrál 1:0 na stadiónu Maccabi Haifa a dvě kola před koncem má na bavorský velkoklub už čtyřbodový náskok.

Fotbalisté CSKA Moskva se radují z branky do sítě Manchesteru United.foto: Reuters/Phil Noble

Manchester nenasadil od začátku některé opory včetně čerstvého otce Rooneyho a moskevský CSKA toho málem využil. Ruský celek vedl po poločase 2:1 a výrazný podíl na tom měl český reprezentační útočník Tomáš Necid, který přesnými přihrávkami připravil první i druhý gól svého mužstva.

Manchester vyrovnal až v nastavení

United mezitím dokázali srovnat, když se v Lize mistrů po pěti letech trefil kanonýr Owen, ale na začátku druhé půle zvýšil hlavičkující Vasilij Berezuckij a zdálo se, že je rozhodnuto. Manchester však po příchodu Rooneyho ožil, v závěru dokázal srovnat na 3:3 a prodloužil sérii domácích zápasů v Lize mistrů bez porážky na číslo 23.

Fotbalisté Manchesteru United se radují z branky do sítě CSKA Moskva.foto: Reuters/Phil Noble

Remíza United nakonec stačila i k postupu do osmifinále, protože v druhém utkání skupiny zvítězil Wolfsburg na hřišti Besiktase Istanbul hladce 3:0. Ani na lavičce hostujícího celku nebyl Jan Šimůnek, naopak za domácí strávil na trávníku celých 90 minut Tomáš Sivok. Kvůli obdržené žluté kartě bude svému týmu příště chybět.

Ronaldinho z AC Milán (vlevo) v souboji s Kaká v dresu Realu Madrid.foto: Reuters/Steffano Rellandini

Ve šlágru večera mezi AC Milán a Realem Madrid se zrodila remíza 1:1. Hosty poslal do vedení Benzema po akci Kaká, který se poprvé od letního přesunu do španělské metropole vrátil do míst, kde strávil povedených šest let. "Rossoneri" ještě do poločasu odpověděli, když z penalty srovnal Ronaldinho.

Nerozhodný výsledek z Milána nahrál do karet francouzskému Olympique Marseille, který rozstřílel Curych 6:1 a zvýšil své šance na postup.

Utkání 4. kola základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Bayern Mnichov - Girondins Bordeaux 0:2 (0:1)
Branky: 37. Gourcuff, 90. Šamach. Rozhodčí: Proenca (Portug.). Diváci: 65 000.
Maccabi Haifa - Juventus Turín 0:1 (0:1)
Branka: 45.+2 Camoranesi. Rozhodčí: Hauge (Nor.). Diváci: 35 000.
Skupina B:
Manchester United - CSKA Moskva 3:3 (1:2)
Branky: 30. Owen, 84. Scholes, 90.+2 Valencia - 25. Dzagojev, 31. Krasič, 47. V. Berezuckij. Rozhodčí: Benquerenca (Portug.). ČK: 90.+5 Šemberas (CSKA). Diváci: 74 000.
Besiktas Istanbul - VfL Wolfsburg 0:3 (0:1)
Branky: 14. Misimovič, 80. Gentner, 87. Džeko. Rozhodčí: Undiano Mallenco (Šp.). Diváci: 26 000.
Skupina C:
AC Milán - Real Madrid 1:1 (1:1)
Branky: 35. Ronaldinho z pen. - 29. Benzema. Rozhodčí: Brych (Něm.). Diváci: 75 000.
Olympique Marseille - FC Curych 6:1 (2:1)
Branky: 3. vlastní Aegerter, 11. Abriel, 51. Niang, 80. Hilton, 87. Cheyrou, 89. Brandao - 31. Alphonse. Rozhodčí: Thomson (Skot.). Diváci: 56 282.
Skupina D:
APOEL Nikósie - FC Porto 0:1 (0:0)
Branka: 84. Falcao. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). Diváci: 20 000.
Atlético Madrid - FC Chelsea 2:2 (0:0)
Branky: 66. a 90.+1 Agüero - 82. a 88. Drogba. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). Diváci: 45 000.

Reklama

Související témata: