Hlavní obsah

VIDEO: Necid málem s CSKA vyplenil Manchester, Ferguson opět kritizoval sudího

PRAHA

Chybělo málo a domácí fotbalisté Manchesteru United odešli z úterního utkání Ligy mistrů s pořádnou ostudou. Proti CSKA Moskva vyrovnali na 3:3 až v nastaveném čase. Trenérovi domácích Siru Alexi Fergusonovi zůstal po utkání rozum stát nad tím, co na trávníku předvedl hlavní sudí Benquerenca. „To bylo jedno z nejhorších rozhodnutí, které jsem kdy viděl,“ řekl k situaci z druhé půle Ferguson.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Velké starosti nadělali hráči Manchesteru United trenérovi Siru Alexi Fergusonovi v utkání proti CSKA.

Článek

Kouče Rudých ďáblů Sira Fergusona nenamíchl jen hlavní arbitr, ale také jeho svěřenci. Ti v utkání proti CSKA Moskva dokonce prohrávali o dva góly. A velký podíl na tom měl i ex-slávista Tomáš Necid, jenž na dvě branky svým spoluhráčům nahrál. Na hřišti už ale talentovaný český forvard nebyl, když střela Antonia Valencii po teči hostujícího obránce stanovila konečné skóre na 3:3.

Domácí trenér se ale pozastavoval nad jiným momentem. V 50. minutě se zdálo, že byl Darren Fletcher faulován ve vápně, namísto odpískání penalty však hlavní sudí Olegario Benquerenca ukázal záložníkovi Manchesteru žlutou kartu za simulování. Celý incident si hned u střídačky ze záznamu shlédl kouč Rudých ďáblů, jenž po této situaci nechápal, co se děje.

„Nemůžu tomu uvěřit. Hned potom jsem ten záběr viděl na videu a prostě to rozhodnutí nechápu. Je to neuvěřitelné,“ zůstal šokovaný Ferguson. „To bylo jedno z nejhorších posouzení, jaké jsem v životě viděl,“ dodal kouč domácích, jehož alespoň částečně uspokojil závěr utkání. „Nikomu se samozřejmě nelíbí, když inkasuje tři góly. Potěšilo mě ale zaujetí hráčů v posledních pětadvaceti minutách, to bylo báječné,“ zakončil Ferguson.

Drogba v nejlepší formě

Vedle Manchesteru United si v úterním duelu Ligy mistrů zajistil postup do další fáze i jeho rival z ostrovů - londýnská Chelsea. Ta s Petrem Čechem v bráně remizovala 2:2 na půdě Atletika Madrid. Utkání v hlavním městě Španělska mělo jen dva střelce. Na straně domácích se po svém příchodu uvedl Agüero, za hosty se dvakrát nemýlil ve svém jubilejním 50. startu v Champions League Drogba.

„Řekl bych, že jsem v nejlepší formě,“ odvětil na dotaz Sky Sports2 forvard z Pobřeží slonoviny. „Myslím si, že jsme ve zdi mohli odvést lepší práci a možná i předejít tomu faulu,“ okomentoval Drogba situaci z nastavení, v níž se ze standardky přesně k tyči trefil Agüeor a vyrovnal tak na 2:2. Čech v bráně Chelsea v tu chvíli plachtil vzduchem zbytečně. „Je frustrující dostat takou branku po všech našich gólových příležitostech,“ řekl na závěr Drogba.

Reklama

Související témata: