Hlavní obsah

VIDEO: Buffon svůj zázračný zákrok věnoval Šeredové a synovi

PRAHA

Fotbalisté Juventusu Turín sice v úterním utkání Ligy mistrů v izraelské Haifě na půdě tamního Maccabi vyhráli 1:0, všechno mohlo být ale jinak, kdyby brankář Staré dámy Gianluigi Buffon nepodržel po půlhodině hry svůj tým zázračným zákrokem. „Věnuji ho své ženě a synovi,“ vzpomněl si Buffon na svou přítelkyni Alenu Šeredovou a svého nedávno narozeného druhého syna Davida Leeho.

Foto: Gil Cohen Magen, Reuters

Italský brankář v dresu Juventusu Gianluigi Buffon zasahuje v utkání proti Maccabi Haifa.

Článek

Cennou výhru 1:0 zajistil Juventusu gólem v nastavení prvního poločasu Mauro Camoranesi. Ještě předtím ovšem všechny přítomné fanoušky na stadiónu i těch u televizních obrazovek přivedl v úžas brankář Staré dámy Gianluigi Buffon. Ten při pádu pozoruhodně zneškodnil šanci domácích, když v pádu zázračně vyrazil míč, který už za ním směřoval do brány.

„Ten zákrok? Nemohl jsem pochopit, co jsem udělal. Až když jsem uviděl tváře svých spoluhráčů, tak mi to došlo,“ popisoval své pocity z 29. minuty Buffon. „Věnuji tento zákrok svému synovi a ženě,“ nechal se slyšet pro televizní stanici Sky jeden z nejlepších současných brankářů.

Poklona Diegovi

Světového šampióna potěšilo, jak k utkání na horké izraelské půdě jeho tým přistoupil. „Myslím, že jsme odvedli skvělou práci v první půli, hlavně potom během prvních dvaceti minut,“ pokračoval v zápasovém rozboru Buffon. „Chtěl bych vyzvednout hlavně Diega, kterému se znovu zápas moc povedl,“ vysekl poklonu nástupci Pavla Nedvěda zkušený brankář.

Juventus se po čtyřech odehraných zápasech v Lize mistrů drží s osmi získanými body na druhé postupové pozici. Dva body ztrácí turínský celek na již postupující Bordeaux, čtyři body má pak náskok před třetím Bayernem. Maccabi Haifa je bez bodu na posledním místě ve skupině A.

Reklama

Související témata: