Hlavní obsah

Inter chce v Lize mistrů konečně vyhrát, Liverpool nesmí ztratit v Lyonu

PRAHA

Až z posledního místa ve skupině F půjdou do středečních bojů Ligy mistrů fotbalisté milánského Interu, kteří se představí na půdě Dynama Kyjev. Právě ukrajinský celek spolu s ruskou Kazaní a Barcelonou jsou v tabulce o bod před Internazionale. Těžká pozice čeká i na Liverpool, který nesmí zaváhat v Lyonu. Oba duely můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Walter Samuel z Interu Milán (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem Javierem Zanettim z branky do sítě Dynama Kyjev.

Článek

Fotbalisty Interu Milán před středečním kláním provází kletba s číslovkou 3. Svěřenci kouče José Mourinha zatím v letošní Lize mistrů nepoznali ani výhru ani prohru, a tak mají v kolence remíz trojku. Za to mají logicky tři body, k nimž se dostali po třech vstřelených gólech. Kolikrát že Inter v uplynulý třech zápasech inkasoval? Ano, také třikrát.

Ačkoliv Milánští nejsou ve skupině F v jednoduché pozici, za rozhodující portugalský trenér Mourinho zápas v Kyjevě nepovažuje. „Stále nás ještě čekají zápasy proti Barceloně a Kazani. Nicméně je to pro nás velice důležité utkání. S jakým plánem půjdeme do zápasu? Jen vstřelit o gól víc než Dynamo,“ nechal se slyšet Mourinho.

Lyon kráčí skupinou E Champions League bez jakýchkoliv problémů. Po třech odehraných zápasech mají svěřenci Claudea Puela stoprocentní úspěšnost devíti získaných bodů a k tomu celkové skóre 7:1. Zato Liverpool se trápí. Po úvodní nejtěsnější výhře 1:0 nad maďarským nováčkem soutěže Debrecínem potom hráči z města Beatles prohráli jak ve Florencii (0:2), tak proti Lyonu (1:2).

Benítez volá po charakteru

Po dvou týdnech tedy mají hráči vedeni trenérem Rafalem Benitezem možnost aktuálně druhému týmu francouzské ligy prohru vrátit. To by vzhledem k nadějím na postup do další fáze soutěže bylo více než příhodné. Dá se totiž očekávat, že ve shodně hraném duelu vyhraje Fiorentina doma nad Debrecínem. Přitom už nyní je tým z Florencie o tři body před Liverpoolem. Lyonu ve středečním klání stačí k postupu i remíza.

„Už máme nějaké zkušenosti. Musíme věřit, že Lyon porazit můžeme, i když se jedná o velmi těžkého protivníka,“ přiznal pro server uefa.com hostující trenér Benítez. „V minulosti už jsme v takto složité situaci také byli, a přesto jsme se nakonec radovali z postupu. Musíme být sebevědomí a ukázat charakter. Navzdory tomu, že nám chybí čtyři pět důležitých hráčů, máme pořád velmi dobré mužstvo,“ poznamenal kouč Liverpoolu. Ten nevyloučil ani nasazení zraněného útočníka Torrese, jenž v posledních pěti odehraných zápasech Premier League skóroval hned sedmkrát.

Reklama

Související témata: