Hlavní obsah

Postup do osmifinále Ligy mistrů slaví Sevilla a Lyon, Liverpool na pokraji vyřazení

PRAHA

Fotbalisté Lyonu a Sevilly si zajistili už ve čtvrtém kole základní části Ligy mistrů účast v osmifinále. Pouze teoreticky může o postup přijít Arsenal, v jehož dresu ve středu odehrál při vítězství 4:1 nad Alkmaarem posledních patnáct minut Tomáš Rosický. Velmi blízko vyřazení je Liverpool, který přišel v Lyonu o vítězství v poslední minutě a pouze remizoval 1:1.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Radost fotbalistů Inter Milán

Článek

Sevilla potřebovala k postupu jakoukoliv výhru nad Stuttgartem a už ve 14. minutě po trefě Jesúse Navase získala pevnou půdu pod nohama. Jenže 79. minuta jí radost na chvíli překazila. Španělský klub inkasoval vyrovnávací gól, který ještě nic neznamenal, ale v souběžně hraném utkání Glasgow Rangers vstřelili vedoucí gól na půdě Unirea Urziceni. Rumunský klub však těsně před koncem vyrovnal a tím vrátil postupovou radost do Španělska.

Nervy se šťastným koncem si prožil také Lyon, jenž sedm minut před koncem inkasoval z kopačky liverpoolského Babela. V poslední minutě ale vyrovnal Lisandro Lopez a nejenže vyvolal euforii domácích fanoušků, ale také obrovské zklamání na soupeřově straně. Severoanglický klubu může do další fáze prestižní soutěž posunout už jen nepříliš očekávaná kombinace výsledků.

Rychlé vedení před pauzou ztratila

Také Fiorentina totiž ve druhém zápase skupiny E ukázala, že je v solidním rozpoložení. Rychlé vedení s Debrecínem sice těsně před pauzou ztratila, ale smršť tří branek krátce po přestávce rozhodla o jisté výhře 5:2. Maďarští šampioni jsou nadále jedním ze dvou klubů, který v Lize mistrů nezískal ještě ani bod.

Arsenal nastoupil ještě bez Rosického v základní sestavě, ale český záložník po dvoutýdenní pauze už seděl mezi náhradníky a sledoval, jak jeho tým jistě kráčí za postupem. Po dvou brankách Fabregase a Nasriho vedl nad Alkmaarem v 52. minutě už 3:0 a utkání dominoval. Domácí vyhráli 4:1 a jejich postup do osmifinále může zhatit už pouze teorie, kterou oživila výhra Standardu Lutych 2:0 nad Olympiakosem. Trenér Arséne Wenger poslal na posledních patnáct minut nečekaně do hry i uzdraveného Rosického, kterého v poslední době trápilo poraněné lýtko.

Milán se vyšvihl na průběžné první místo

V nevyrovnaných výkonech pokračoval Inter Milán, který dlouho prohrával 0:1 na půdě Dynama Kyjev po brance Ševčenka. Jenže v posledních čtyřech minutách vstřelil dva góly a z posledního místa se vyšvihl na průběžné první místo vyrovnané skupině F, v které už v podvečer Barcelona uhrála remízu 0:0 v Kazani. Postupovou naději mají stále všechny čtyři kluby.

Fotbalistům Barcelony nevyšla odveta za domácí porážku s Rubinem Kazaň a zápas skončil remízou 0:0. Na půdě ruského mistra ve středu sice měli vytrvalou převahu, soupeře přestříleli, ale žádnou ze svých šancí nedokázali proměnit. Obhájce trofeje tak čeká ještě tvrdý boj o postup do osmifinále, přestože nejméně do večerního duelu Dynamo Kyjev - Inter Milán zůstávají v čele skupiny F.

Ibrahimovič v úvodu nastřelil tyč

Hosté se moc snažili, aby se na ostudnou prohru 1:2 na Nou Campu rychle zapomnělo. Sedmdesát procent času měli míč na svých kopačkách a Ibrahimovič hned v úvodu utkání nastřelil tyč.

Na svou střeleckou nemohoucnost Barcelona málem doplatila, protože Kazaň v závěru předvedla několik rychlých brejků do otevřené obrany španělského velkoklubu. Dominguéz mířil sám na branku, ale míč si příliš předkopl a svoji šanci pokazil. Šanci měl na druhé straně těsně před koncem také Henry, ale jeho průnik skončil nepřesnou střelou.

Skupina E:
Olympique Lyon - FC Liverpool 1:1 (0:0)ON-LINE
Branky: 90. Lisandro - 83. Babel. Rozhodčí: De Bleeckere (Bel.). Diváci: 41 000.
AC Fiorentina - VSC Debrecín 5:2 (1:1)
Branky: 14. Mutu, 52. Dainelli, 59. Montolivo, 61. Marchionni, 74. Gilardino - 38. Rudolf, 70. Coulibaly. Rozhodčí: Mejuto Gonález (Šp.). Diváci: 32 000.
Skupina F:
Dynamo Kyjev - Inter Milán 1:2 (1:0)ON-LINE
Branky: 21. Ševčenko - 86. Milito, 89. Sneijder. Rozhodčí: Layec (Fr.). Diváci: 16 000.
Rubin Kazaň - FC Barcelona 0:0
Rozhodčí: Plautz (Rak.). Diváci: 30 000.
Skupina G:
Unirea Urziceni - Glasgow Rangers 1:1 (0:0)
Branky: 88. Onofras - 79. McCulloch. Rozhodčí: Bo Larsen (Dán.). Diváci: 13 000.
FC Sevilla - VfB Stuttgart 1:1 (1:0)
Branky: 14. Jésus Navas - 79. Kuzmanovič. Rozhodčí: Atkinson (Ang.). Diváci: 38 000.
Skupina H:
Standard Lutych - Olympiakos Pireus 2:0 (1:0)
Branky: 31. Mbokani, 88. Jovanovič. Rozhodčí: Rizzoli (It.). Diváci: 23 000.
FC Arsenal - AZ Alkmaar 4:1 (2:0)
Branky: 25. a 52. Fabregas, 43. Nasri, 72. Diaby - 82. Lens. Rozhodčí: Hamer (Luc.). Diváci: 59 345.

Reklama

Související témata: