Hlavní obsah

Barcelona - Bayern 2:8Historická ostuda Barcelony! Bayern zničil sny Katalánců a je v semifinále LM

Lisabon
Aktualizováno

Obrovský šok a ostuda! Tak skončil čtvrtfinálový zápas Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Barcelonou. Messiho soubor podlehl bavorskému klubu po jednoznačném průběhu drtivě 2:8. Bundesligový mistr si v boji o finále zahraje s vítězem zápasu mezi Manchesterem City a Lyonem.

Sestřih čtvrtfinále Ligy mistrů Barcelona - Bayern.Video: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Na výhře Bayernu se dvěma góly podíleli Thomas Müller a Philippe Coutinho, který v německém celku hostuje právě z Barcelony. Další branky dali Ivan Perišič, Serge Gnabry, Joshua Kimmich a Robert Lewandowski. K vyrovnání na 1:1 pomohl Kataláncům vlastním zásahem David Alaba.

Bayern v semifinále narazí na vítěze sobotního zápasu Manchester City - Lyon a může směle pomýšlet na šestý triumf v Lize mistrů a první po sedmi letech. Naopak pro Barcelonu vyřazení znamená, že poprvé od roku 2008 zakončí sezonu bez zisku jediné trofeje. Od roku 2007 se také poprvé bude semifinále Ligy mistrů hrát bez španělských klubů.

Vlastní gól Alby dal Barce naději

Do první šance zápasu se dostala Barcelona, ale úvodní poločas poté suverénně ovládl Bayern. Ve čtvrté minutě si Müller narazil s Lewandowským a poslal mnichovský celek do vedení. O vyrovnání se postaral vlastní gól Alaby, otočit skóre mohl Messi, ale z dálky trefil tyč.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Lionel Messi měl proti Bayernu hodně málo prostoru

Bayern poté přidal. Ve 21. minutě Gnabry obral Roberta o míč, našel Perišiče, který se nemýlil. O šest minut později po přihrávce Goretzky zvýšil na 3:1 Gnabry a chvíli nato Lewandowski nedokázal potrestat chybu německého brankáře Barcelony Ter Stegena.

Bayern to ale dlouho mrzet nemuselo, protože v 31. minutě si na Kimmichův centr naběhl Müller a druhým zásahem v utkání upravil na 4:1. Německý šampion už v prvním poločase navýšil počet zásahů v tomto ročníku Ligy mistrů na 35 a o dva překonal klubový rekord ze sezony 2014/2015.

Demolice pokračovala i ve druhém poločase

Po přestávce tempo opadlo, a když gól nejlepšího střelce Ligy mistrů Lewandowského neplatil kvůli ofsajdu, Barcelona toho po necelé hodině hry využila a vrátila se do zápasu. Rozběhnutý Suárez udělal na vápně kličku Boatengovi a přesnou střelou snížil na 2:4.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Luis Suárez dává druhý gól Barcelony

Naděje Barcelony na zdramatizování duelu ale vydržela pouze šest minut. Obránce Davies na levé straně obešel Semeda, pak našel před brankou Kimmicha a ten vrátil Bayernu tříbrankové vedení. Navíc o pár okamžiků to mohlo být znovu o čtyři góly, ale Coman další chybu obrany španělského týmu nepotrestal.

Osm minut před koncem přidal šestou branku Lewandowski. Připsal si čtrnáctý zásah v sezoně a už jen tři zásahy ho dělí od vyrovnání rekordu Cristiana Ronalda z ročníku 2013/14. Bayern se však nezastavil a debakl dokonal dvěma góly střídající Coutinho, který je v Bayernu do konce sezony na hostování z Barcelony.

Foto: Pool, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují z úvodní branky utkání

"Taková porážka strašně bolí. Něco takového nemůžeme předvést," uvedl barcelonský stoper Piqué. "Těžko, velmi těžko se to skousává, víc k tomu snad ani nemusím říkat. Klub potřebuje udělat změny. A nechci na nikoho ukazovat, ale nejde jen o hráče," prohlásil.

Čtvrtfinále Ligy mistrů v Lisabonu:
FC Barcelona - Bayern Mnichov 2:8 (1:4)
Branky: 7. vlastní Alaba, 57. Suárez - 4. a 31. Müller, 85. a 89. Coutinho, 21. Perišič, 27. Gnabry, 63. Kimmich, 82. Lewandowski. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.) - Irrati (video, It.). ŽK: Suárez, Alba, Vidal - Boateng, Davies, Kimmich. Bez diváků.
Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Sergi Roberto (46. Griezmann), Busquets (70. Fati), De Jong - Messi, Vidal, Suárez. Trenér: Setién.
Bayern: Neuer - Kimmich, Boateng (76. Süle), Alaba, Davies (84. Hernández) - Gnabry (75. Coutinho), Goretzka (84. Tolisso), Alcántara, Perišič (67. Coman) - Müller, Lewandowski. Trenér: Flick.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off Ligy mistrů

  • čtvrtfinále

  • 12.08.20      21 : 00 Lisabon
    Atalanta - logo Atalanta PSG - logo PSG
    1 : 2
  • 13.08.20      21 : 00 Lisabon
    Lipsko - logo Lipsko Atlético - logo Atlético
    2 : 1
  • 14.08.20      21 : 00 Lisabon
    Barcelona - logo Barcelona Bayern - logo Bayern
    2 : 8
  • 15.08.20      21 : 00 Lisabon
    Manchester City - logo Manchester City Lyon - logo Lyon
    1 : 3
  • semifinále

  • 18.08.20      21 : 00 Lisabon
    Paris Saint-Germain - logo Paris Saint-Germain RB Lipsko - logo RB Lipsko
    3 : 0
  • 19.08.20      21 : 00 Lisabon
    Bayern Mnichov - logo Bayern Mnichov Olympique Lyon - logo Olympique Lyon
    3 : 0
  • finále

  • 23.08.20      21 : 00 Lisabon
    Paris Saint-Germain - logo Paris Saint-Germain Bayern Mnichov - logo Bayern Mnichov