Hlavní obsah

Benítez po vyřazení z Ligy mistrů: Byli jsme lepší než ostatní

PRAHA

Zázrak se nekonal. Fotbalisté Liverpoolu sice v úterním zápase Ligy mistrů vyhráli v Debrecínu 1:0, tři body se však podařilo proti Lyonu vybojovat i hráčům Fiorentiny, a tak se Reds se soutěží předčasně loučí. Přesto kouč anglického celku Rafael Benítez nabyl dojmu, že jeho tým byl ve skupině nejlepší. „Když jsou všichni hráči fit, jsme lepší než týmy, které postoupily,“ řekl trenér Liverpoolu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Trenér Liverpoolu Rafael Benitez (vlevo) kouká na svého kapitána Stevena Gerrarda krátce po vyřazení z Ligy mistrů.

Článek

Kdo by tipoval, že v konkurenci týmů Debrecínu, Fiorentiny a Lyonu slavný Liverpool postoupit nedokáže. Ač v úterý Reds vyhráli na půdě maďarského mistra 1:0, do další fáze Champions League se jim postoupit nepodařilo. Trenér týmu z města Beatles však na mysli neklesá a v nejprestižnější klubové soutěži Evropy se vidí i v příštím roce.

„Jsem si na 100% jistý, že v domácí soutěži skončíme do čtvrtého místa,“ tvrdí odhodlaně kouč aktuálně sedmého celku Premier League. „V Debrecínu jsme podali skvělý výkon a ukázali jsme, že když máme všechny hráče fit, tak jsme lepší než ostatní týmy, které postoupily,“ nebál se Benítez pro Sky Sports kontroverzních prohlášení.

„V sezóně jsme měli hodně zdravotních problémů, ale nyní jsme už s Gerrardem a Lucasem počítat mohli a zápas jsme jasně kontrolovali. Mohli jsme vstřelit i mnohem víc gólů,“ vracel se španělský kouč Reds k nejtěsnější výhře na hřišti Debrecínu. „Výkon ve většině zápasů byl dobrý, ale bohužel jsme si nechali vstřelit góly v posledních chvílích zápasů a utkání ve Fiorentině nám nevyšlo vůbec,“ rekapituloval Benítez.

Uznání i od Wengera

Liverpool tak bude muset vzít za vděk Evropskou ligou, přesto se tím jeho trenér ještě příliš nevzrušuje. „Těžko se odhaduje, co bude za měsíc. Teď nás musí hlavně zajímat nedělní zápas s Evertonem. Toto je poprvé za pět let, co se nám nepodařilo v Champions League postoupit. Uvidíme, jak to bude vypadat s Evropskou ligou, ale nejprve se musíme soustředit na nejbližší zápasy,“ dodal Benítez.

Překvapivé podpory se fotbalistům Liverpoolu dostalo od kouče Arsenalu Arséna Wengera. „K Liverpoolu chovám velké sympatie,“ nechal se slyšet francouzský trenér na oficiálních stránkách Kanonýrů. „Je to klub s velkou tradicí a fanoušky, kteří pro mě byli vždy úžasní,“ pokračoval Wenger. „Bohužel si v posledních šesti týdnech Reds vybrali velkou porci smůly a ze zápasů nezískali to, co si zasloužili,“ dodal na adresu vítěze Ligy mistrů z roku 2005 kouč Arsenalu.

Reklama

Související témata: