Hlavní obsah

VIDEO: Mátohy z Juve? Čest Itálii dělá jen AC Milán, štve gólmana Buffona

PRAHA/BORDEAUX

Fotbalisté Juventusu Turín přijeli ke středečnímu pokračování Ligy mistrů do Bordeaux s cílem bodovat, aby na druhém místě tabulky skupiny A udrželi odstup od Bayernu Mnichov, francouzský celek ale jejich plány zadupal do země. Mátožná Stará dáma si odvezla potupnou porážku 0:2 a o tom, zda bude v prestižní soutěži tančit i na jaře rozhodne za dva týdny v přímém souboji s bavorským celkem.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Brankář Juventusu Gianluigi Buffon gestikuluje během utkání Ligy mistrů v Bordeaux.

Článek

Juventus si mohl ve středu zajistit postup, místo toho ale nechtěně navázal na úterní propadák Interu Milán v Barceloně, který si odvezl stejný příděl jako Bianconeri. Oba celky nyní drží druhou příčku zajišťující postup do osmifinále, rozhodnutí o bytí a nebytí v milionářské soutěži padne ale až v posledním kole základní části. Juventus má vůči Bayernu alespoň jednobodový náskok a tudíž mu bude stačit na domácím hřišti i remíza. Inter je v obtížnější situaci, s třetí Kazaní je totiž bodově srovnaný.

Obrovské zklamání bylo po porážce v Bordeaux, k níž přispěl v dresu francouzského týmu i český legionář Jaroslav Plašil, patrné i na brankáři Staré dámy Gianluigim Buffonovi. Podle něj byl na snažení hráčů Juventusu smutný pohled. Stejně jako v úterý na Inter... „Není to otázka taktiky, jako spíš mentality a faktu, že mezi italským fotbalem a zbytkem Evropy je obrovský rozdíl,“ meditoval po zápase partner české modelky Aleny Šeredové.

„V Itálii potřebujete hodně fyzické síly s trochou kvality. Celky z ostatních evropských soutěží ale předvádějí perfektní organizaci hry, proti níž se těžko prosazujeme. Při utkání Interu v Barceloně bylo jasně vidět, že bez silné organizace nemáte na hřišti soupeře šanci,“ podotkl jednatřicetiletý brankář.

S tím souhlasil i turínský záložník Mohammed Sissoko. "Pokud ve fotbbale neběháte, tak nemáte šanci vyhrát. Neodehráli jsme dobrý zápas, skvěle organizované Bordeaux si vítězství zasloužilo," potvrdil reprezentant Mali.

Podle Buffona se z italských celků aktuálně může s Evropou měřit jen milánský AC. „To je jediný italský klub, který to dokáže. Proto je tradičně na mezinárodním poli úspěšný,“ poznamenal. Dlužno ale dodat, že ani pozice AC není stoprocentní. Rossoneri jsou po středeční remíze s Marseille ve skupině C na druhé pozici s náskokem jednoho bodu na Olympique a dvoubodovou ztrátou na vedoucí Real Madrid. V posledním kole hraje AC na hřiští Curychu.

Reklama

Související témata: