Hlavní obsah

Čech po další nule: Tentokrát Ligu mistrů vyhrajeme

PRAHA

Další čisté konto českého brankáře Chelsea Petra Čecha zajistilo po výhře 1:0 na půdě Porta Londýňanům první místo ve skupině D Ligy mistrů. Blues se tak kvalifikovali do další fáze soutěže posedmé v řadě a česká brankářská jednička odhodlaně tvrdí: „V minulých letech jsme si už mnohokrát zasloužili Champions League vyhrát. Věřím, že tentokrát nás to nemine.“

Článek

Za posledních šest let se londýnské Chelsea nepodařilo dostat do semifinále nejprestižnější klubové soutěže jen v sezóně 2005/06. V čerstvé paměti má český gólman Petr Čech jistě památné finále o dva roky později, kdy hájil bránu Blues v penaltovém rozstřelu proti Manchesteru United. V moskevských Lužnikácj však tehdy byli úspěšnější Rudí ďáblové...

„Každý rok doufáme v to, že konečně půjde o sezónu, v níž na trofej dosáhneme. V posledních letech jsme si už tolikrát zasloužili pozvednout ji nad hlavu,“ nechal se na stránkách uefa.com slyšet Čech. „Doufáme, že tento rok bude tím naším,“ přeje si brankářská jednička českého národního týmu a londýnské Chelsea.

Čechovo tajemství

Čech se také konečně rozhodl odtajnit, co vězí za jeho schopností tolikrát neinkasovat. V mistrovské sezóně 2004/05 dokonce stanovil rekord, když jej protihráči nedokázali překonat dlouhých 1025 minut. Až v tomto roce jej s 1311 minutami bez inkasování předstihl gólman Manchesteru United Edwin Van der Sar. Čech se však možná nadechuje k novému rekordu, když v posledních osmi odehraných duelech udržel čistý štít hned sedmkrát. „Tajemstvím mých čistých kont je skutečnost, že nejde o žádná tajemství,“ prozradil Čech.

Radostí po středeční výhře v Portu zářil i trenér Blues Carlo Ancelotti, jehož nadmíru potěšila konečná první příčka v základní skupině. „Bylo velmi důležité skončit první. To byl náš záměr. Při losu by nám to mohlo hodně pomoci,“ řekl Ancelotti na stránkách goal.com. „Zápas byl dobrý, není jednoduché tady vyhrát. Náš tým zahrál opravdu dobře, a proto jsme všichni moc šťastní,“ pokračoval italský stratég na lavičce Londýňanů.

I jediný střelec zápasu Nicolas Anelka si od Ancelottiho vysloužil uznání. „Nicolas je pro nás velice důležitý, protože dokáže velice dobře číst hru,“ zná útočníkovi přednosti zkušený Ital. „Někdy hraje jako útočník, jindy více vypomáhá záložníkům,“ dodal na adresu francouzského forvarda Ancelotti.

Reklama

Související témata: