Hlavní obsah

Necidovo CSKA Moskva postupuje do osmifinále Ligy mistrů, Juventus končí

Do osmifinále Ligy mistrů postoupili na úkor Juventusu fotbalisté Bayernu Mnichov, kteří v přímém boji o setrvání v soutěži zvítězili na stadiónu Staré dámy 4:1. Do další fáze soutěže se také probojovaly Real Madrid, AC Milán a Necidovo CSKA Moskva, které zvítězilo na hřišti Besiktase Istanbul 2:1. Sok ruského týmu Wolfsburg navíc podlehl Manchesteru United 1:3. Hattrick nastřílel v dresu Rudých ďáblů Michael Owen.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Zklamaný brankář Juventusu Gianluigi Buffon smutní po inkasované brance od Maria Gomese z Bayernu Mnichov.

Článek
Fotogalerie

Největší drama sliboval přímý boj o postup mezi Juventusem a Bayernem ve skupině A. Hosté přijeli s aktivní hrou, a pokud by Oličova hlavička neskončila v 12. minutě na tyči, kdoví jak by italský klub, v jehož sestavě se neobjevil Zdeněk Grygera, zápas obracel už před půlí.

Brankář Bayernu Mnichov Hans Jorg Butt (uprostřed) se raduje se spoluhráči z branky, kterou vstřelil do sítě Juventusu.foto: Reuters/Alessandro Bianchi

Díky Trezeguetovi se Juventus ujal vedení, jenže už před poločasem o ně přišel po penaltové trefě gólmana Butta, a když Olič dokázal vrátit v 52. minutě do sítě míč vyražený Buffonem, měli hosté napůl vyhráno. Sedm minut před koncem jim definitivu dal Gómez, vysokou výhru zpečetil v nastaveném čase Timoščuk.

V druhém utkání skupiny už nemohlo Bordeaux přijít o prvenství, přesto v kombinované sestavě vyhrálo 1:0 na hřišti Maccabi Haifa. Volno dostal i Jaroslav Plašil.

Fotbalisté CSKA postoupili na úkor Wolfsburgu

V Istanbulu ve skupině B nastoupili v duelu Besiktas - CSKA Moskva v základních sestavách hned dva čeští fotbalisté, ale hostující Tomáš Necid měl více důvodů k radosti než jeho jmenovec Sivok. Už krátce před poločasem totiž vstřelil Krasič vedoucí branku ruského klubu a zhruba ve stejné chvíli na dálku Moskvanům pomohl také Owen.

Útočník Manchesteru United Michael Owen se raduje z branky.foto: Reuters/Christian Charisius

Díky jeho trefě vedl Manchester United 1:0 na půdě Wolfsburgu, v jehož základní sestavě opět nedostal šanci Jan Šimůnek. Krátce po změně stran se sice Edin Džeko připomněl Alexi Fergusonovi a vyrovnávací brankou udržel svůj tým v postupové naději, ale tu utnul dovršeným hattrickem Owen.

Real i AC Milán si postup pohlídaly

AC Milán musel sledovat nejen svůj výkon v Curychu, ale také na dálku vývoj duelu v Marseille, kde hrál Real Madrid, jenž mohl o postup také ještě teoreticky přijít. Italové si pohrávali s nervy svých fanoušků, neboť v polovině duelu prohrávali, jenže pak Ronaldinho vyrovnal na 1:1 a také na jihu Francie se duel vyvíjel podle plánů favorita.

Záložník AC Milán Ronaldinho se usmívá po brance, kterou z pokutového kopu vstřelil Curychu.foto: Reuters/Arnd Wiegmann

Real totiž zvítězil 3:1 a skupinu bezpečně vyhrál. Za výhrou ho nasměroval svým pověstným trestným kopem už v páté minutě Ronaldo, další dvě branky přidal v druhém poločase Albiol, zatímco za stavu 1:2 neproměnil domácí Lucho penaltu.

Fotbalisté Realu Madrid se radují z branky do sítě Olympique Marseille.foto: Reuters/Jean-Paul Pelissier

Ze stejného důvodu jako Plašil se ani na lavičce neobjevil brankář Petr Čech v duelu Chelsea proti APOEL Nikósie, v němž hosté rychle vedli a nakonec vydřeli senzační remízu 2:2. Ani ta jim už ale nepomohla do Evropské ligy, kam zamíří díky lepšímu vzájemným utkáním Atlético Madrid, které prohrálo doma 0:3 s Portem. V domácí sestavě kvůli bolavému kolenu nenastoupil Tomáš Ujfaluši.

6. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Juventus Turín - Bayern Mnichov 1:4 (1:1)
Branky: 19. Trezeguet - 30. Butt z pen., 52. Olič, 83. Gómez, 90+2. Timoščuk. Rozhodčí: Busacca (Švýc.).Diváci: 27 000.
Maccabi Haifa - Girondins Bordeaux 0:1 (0:1)
Branka: 13. Jussie. Rozhodčí: Eriksson (Švéd.). Diváci 32 000.
Skupina B:
Besiktas Istanbul - CSKA Moskva 1:2 (0:1)
Branky: 86. Bobo - 41. Krasič, 90+5. Aldonin. Rozhodčí: Hansson (Švéd.). Diváci: 22 000.
VfL Wolfsburg - Manchester United 1:3 (0:1)
Branky: 56. Džeko - 44., 83. a 90+1. Owen. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). 25 000.
Skupina C:
FC Curych - AC Milán 1:1 (1:0)
Branky: 29. Gajič - 65. Ronaldinho z pen. Rozhodčí: Proenca (Port.). ČK: 63. Rochat (Curych). Diváci: 24 000.
Olympique Marseille - Real Madrid 1:3 (1:1)
Branky: 11. Lucho - 60. a 80. Albiol, 5. Ronaldo. Rozhodčí: Stark (Něm.). Diváci 55 722.
Skupina D:
FC Chelsea - APOEL Nikósie 2:2 (2:1)
Branky: 19. Essien, 26. Drogba - 6. Žewlakow, 87. Mirosavljevič. Rozhodčí: Trefoloni (It.). Diváci: 38 000.
Atlético Madrid - FC Porto 0:3 (0:2)
Branky: 2. Bruno Alvés, 14. Falcao, 76. Hulk. Rozhodčí: Lannoy (Fr.). Diváci 30 000.

Reklama

Související témata: