Hlavní obsah

VIDEO: Bayern hrál podle Van Gaala skvostně, Juventus se omlouvá fanouškům

TURÍN/PRAHA

Všechno mluvilo do karet Juventusu, přesto nakonec v Lize mistrů končí. Fotbalistům italského celku stačilo vyválčit s Bayernem remízu, hráli před domácím publikem, dostali se brzy do vedení a navíc byli povzbuzeni víkendovou výhrou nad lídrem Serie A Interem Milán. Přesto si nakonec odnesli potupnou porážku 1:4 a na jaře se představí "jen" v Evropské lize.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují z postupu do osmifinále Ligy mistrů.

Článek

Pro Juventus se zápas nevyvíjel vůbec špatně. Už v 19. minutě se pohotově trefil Trezeguet. Ještě o přestávce držela Stará dáma postupový výsledek 1:1. O vyrovnání se postaral brankou z pokutového kopu brankář Jörg Butt. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce však bavorský velkoklub rozpoutal ofenzivní vichřici, z níž vybojoval tři branky a může se tak těšit na osmifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže.

„Tenhle zápas je dobrý tak akorát na to, abychom na něj co nejrychleji zapomněli. Zvláště když jsme vedli 1:0 a nedokázali zápas dovést do vítězného konce“ nebral si servítky obránce domácího celku Fabio Cannavaro. „Hlavní příčinou naší prohry bylo, že jsme nevyzařovali žádným nadšením. Působili jsme jen jako normální tým,“ dodal Cannavaro pro web italského týmu.

„Chtěl bych se omluvit všem našim fanouškům, kteří chtěli, abychom v této soutěži postoupili,“ sypal si popel na hlavu zkušený obránce. „ Nic nám nevycházelo. Bayern hrál fantasticky a my neměli žádnou šanci na to, abychom vedení udrželi. Bayern si zasloužil postoupit,“ přiznal.

Neměli jsme správný přístup, říká Diego

Juventus se před zápasem vezl na vítězné vlně, v neděli porazil vedoucí celek italské nejvyšší soutěže Inter Milán, na který ztrácí pět bodů. Přesto musel brankář Gianluigi Buffon lovit míč ze své sítě čtyřikrát. „Nyní musíme na sobě tvrdě pracovat a přenést se přes tuto chvíli. Rozdíl mezi zápasy proti Interu a Bayernu byl v našem přístupu,“ řekl po utkání Diego, bývalý hráč Werderu Brémy.

I přes vypadnutí z Ligy mistrů má kouč Ciro Ferrara nadále důvěru vedení klubu. „Je to obrovské zklamání, ale my musíme jít dál. Vypadli jsme z Ligy mistrů, všichni jsme hodně ztratili, ale naše plány se nemění. Náš projekt, na jehož konci je návrat mezi nejlepší evropské kluby, pokračuje," uklidňoval bouřlivou kritiku, která se na Juve sesypala, prezident klubu Jean-Claude Blanc a potvrdil, že ani finanční deficit způsobený absencí v jarních kolech Champions League nezbrzdí plány na výstavbu nového stadiónu Juventusu. "Podle mého názoru hrál Bayern nejlepší zápas v sezóně, zatímco my hráli špatně. Ale s trenérem Ferrarou však počítáme i nadále," nechal se slyšet prezident Juventusu

Kouč Bayernu se budoucnosti nebojí

Ve vítězném týmu samozřejmě zavládlo nadšení. „Všichni moji svěřencihráli mimořádně dobře,“ těšilo kouče Louise van Gaala na oficiálních stránkách Bayernu. „První půle byla skvostná. O přestávce jsem hráčům nic neříkal a to já příliš často nedělám. Jak jsem řekl, hráli jsme skvěle. A pokud budou hráči k zápasům přistupovat takto, budoucnosti se neobávám,“ dodal Van Gaal, jehož tým nezažívá nejlepší vstup do sezóny, v bundeslize je na čtvrté příčce.

Mezi čtyři střelce mnichovského týmu se zapsal i brankář Jörg Butt. „Užíváme si tuhle chvíli. Stejně jako jsme si užili zápas. Přijeli jsme sem s pokorou a vírou, že můžeme zvítězit. Ale nebylo to lehké. Byli jsme gól pozadu a všichni víme, jak dobře italská mužstva brání. Věděli jsme, že nás čeká těžká práce. Ale ukázalo se, že jsme hráli hodně dobře,“ řekl gólman.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články