Hlavní obsah

Rusko si po dopinkovém skandálu oddechlo. CSKA z Ligy mistrů vyloučeno nebude!

Klubová generalita CSKA Moskva si zhluboka oddechla. Ruský fotbal s ní. Ze sídla UEFA ve švýcarským Nyonu se totiž moskevskému armádnímu týmu, jehož dres obléká i český legionář Tomáš Necid, dostalo ujištění, že mu vyloučení z Ligy mistrů nehrozí a že 18. prosince bude při losování osmifinále figurovat.

Článek

K nejhoršímu nedošlo. Poté, co byl při dopinkové zkoušce po listopadovém utkání na hřišti Manchesteru United objeven v těle dvou fotbalistů CSKA Ignaševiče a Berezuckého zakázaný pseudoefedrin, totiž hrozilo, že moskevský armádní klub bude vyloučen z letošního ročníku Champions League a že by si nemusel v milionářské soutěži zahrát ani v roce příštím. Po čtyřiadvaceti hodinách nejistota skončila.

Podle vyjádření UEFA budou potrestáni oba hříšníci, klubu se však sankce nedotknou. „Došlo k technické chybě. Před listopadovým utkáním v Manchesteru naši lékaři zapomněli do speciálního protokolu uvést, že oběma hráčům podali lék proti nachlazení Sudafed, který pseudoefedrin obsahuje. Ten sice na seznamu zakázaných preparátů mezinárodního antidopinkového výboru nefiguruje, ale jeho užívání je třeba na UEFA nahlásit,“ s úlevou vysvětloval generální ředitel CSKA Moskva Roman Babajev, proč sankce nedopadnou na klub.

„Klubu opravdu žádné sankce nehrozí, potrestáni budou jen hráči Ignaševič a Berezuckij, kteří už nenastoupili v posledním zápase základní skupiny v Istanbulu proti Besiktasi,“ potvrdil i šéf disciplinární komise UEFA Peter Limacher.

Definitivně tak padly spekulace, že by místo CSKA Moskva mohl do jarního osmifinále Champions League postoupit německý Wolfsburg, který skončil ve skupině B na třetí příčce. Němci si totiž pohrávali s myšlenkou, že oba dopinkoví hříšníci nastoupili ve vzájemném zápase CSKA s Wolfsburgem (2:1), jehož výsledek by mohl být dodatečně kontumován a pořadí ve skupině by se tudíž změnilo.

Reklama