Hlavní obsah

VIDEO: Nervózní Lehmann močil během zápasu Ligy mistrů s Rumuny

STUTTGART

Do hodně choulostivě situace se dostal během středečního utkání Ligy mistrů gólman VfB Stuttgart Jens Lehmann. Zkušenému veteránovi se chtělo v duelu s rumunským Urziceni až tak močit, že si musel odskočit za bránu. Hra přitom nebyla přerušena a k šestnáctce německého mužstva se právě valil útok Rumunů...

Foto: Christof Stache, ČTK/AP

Fotbalový brankář Jens Lehmann v dresu Stuttgartu

Článek

Diváci mu nevadili, televizní kamery sledujícího jeho úprk k reklamním panelům za bránu tuplem ne. Gólmanovi Lehmannovi se chtělo během zápasu tolik močit, že si prostě odskočil za svou bránu, ve skrytu reklamních panelů vykonal svou potřebu, přičemž nepřestal sledovat dění na hřišti.

Zajímavé bylo, že maďarský rozhodčí Kassai vůbec nepostřehl, že mu jeden z aktérů utkání z trávníku prostě zmizel, takže hru vůbec nepřerušil.

„Připomnělo mně to scény z cyklistické Tour de France. Někdy prostě sportovci jinou možnost nemají. Lehmann těžko mohl dojít do kabiny, takže se zařídil po svém. Učinil to však velice obratně,“ glosoval v rozhovoru pro německý Bild celou kuriózní situaci manažer Stuttgartu Horst Heldt.

Exreprezentační gólman ve službách Stuttgartu měl štěstí, že ani Rumuni nepostřehli, že soupeřova brána je prázdná a s protiútokem příliš nepospíchali.

„Prostě jsem byl tak nervózní, jako nikdy předtím,“ vysvětloval Lehmann novinářům, proč si musel odskočit během utkání.

K nervozitě měl důvod, neboť s jeho Suttgartem to bylo před posledním zápasem s Urziceni nahnuté. Musel nad ním bezpodmínečně vyhrát, aby postoupil do jarního osmifinále. Po bleskovém nástupu, kdy během šesti minut dali Marica, Träsch a Pogrebňak po gólu a Stuttgart tak vedl už v 11. minutě 3:0, úkol zvládl a ze skupiny G po nevydařeném úvodu nakonec postoupil.

Reklama

Související témata: