Hlavní obsah

VIDEO: Show holohlavého brankáře - 95. minuta, hlavička a extáze

Závěrečné duely ve skupinách fotbalové Ligy mistrů patřily střílejícím brankářům. O vyřazení Juventusu Turín se vydatně přičinil Hans-Jörg Butt, penaltový specialista Bayernu Mnichov. A Standard Lutych zase alespoň do jarní části Evropské ligy posunul Sinan Bolat. Turecký gólman vyřadil Alkmaar parádní hlavičkou v 95. minutě...

Foto: ČTK/AP

Brankář Standardu Lutych Sinan Bolat (ve žlutém) dává senzační gól do sítě Alkmaaru.

Článek

Co na tom, že už šlo jen o třetí místo ve skupině. Parádní trefa a následný úprk přes celé hřiště v extázi radosti obletěly svět. Standardu Lutych nezajistil třetí příčku ani kanonýr, ani urostlý stoper, ale přesně hlavičkující brankář!

Běžela již pátá minuta nastavení a hostující Alkmaar vedl 1:0. Za tohoto stavu byl postupujícím do Evropské ligy on. Jenže na poslední standardku v utkání si naběhl turecký gólman Sinan Bolat, vyskočil nejvýš a přesně umístěnou hlavičkou do horního růžku branky i oslavným sprintem se postaral o pikantní tečku za vyrovnaným zápasem.

„Byla to čistá náhoda,“ ujišťoval hrdina, že odložit brankářské rukavice a přesunout se do pole nehodlá. „Prostě štěstí. Mohl tam stát kdokoliv, ale díky bohu jsem to byl já... Už jsme neměli co ztratit. Prohrávali jsme 0:1 a do konce zbývalo jen pár sekund. Tak jsem si řekl, že musím před branku soupeře i já. Prostě jsem se rozhodl a utíkal dopředu,“ líčil jednoduše jedenadvacetiletý Bolat.

Bezprostředně po utkání překvapil tvrzením, že vstřelený gól nepovažuje za nejúžasnější kousek svojí kariéry. „Je to pro mě až druhý nejšílenější moment, který jsem na hřišti prožil. Tím prvním stále zůstává chycená penalta, kterou jsem letos pomohl k zisku mistrovského titulu,“ připomněl. Bolat chytil pokutový kop Bryanu Ruizovi z Genku v nastavení posledního zápasu základní části. Standard si pak vybojoval ligový titul v dodatečné baráži s Anderlechtem.

Brankář Standardu Lutych Sinan Bolat (ve žlutém) oslavil svoji trefu úprkem přes celé hřiště.foto: Reuters/Sebastien Pirlet

Reklama

Související témata: