Hlavní obsah

Sousto pro Mourinha: Jeho Inter se v osmifinále Ligy mistrů střetne s Chelsea

NYON

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů si pořádně zalaškoval s portugalským trenérem ve službách milánského Interu José Mourinhem. Přihrál mu totiž londýnskou Chelsea, kde kontroverzní kouč před příchodem do Itálie působil. "Nikoho z anglické trojky si nepřeji," vykřikoval přitom Mourinho před losem.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalista Chelsea Nicolas Anelka oslavuje se spoluhráčem Bellettim gól v utkání LM v Nikósii.

Článek

Nakonec se musel smířit s krutým losem a cestou na ostrovy, kde ho čeká jeho bývalá Chelsea s českým gólmanem Petrem Čechem v bráně. "Los nám zase napřál, ale je na čase jeho nepřízeň zlomit," narážel prezident Interu Massimo Moratti na nepříznivou bilanci posledních dvou let, kdy jeho Inter v osmifinále končil. Proto také přivedl trenéra Mourinha, který s Portem Champions League vyhrál, aby prokletí zlomil.

K anglicko-italskému souboji dojde i mezi Manchesterem United a AC Milán, do jehož sestavy patří Marek Jankulovski. Ten už je po opraci kolena a v posledním ligovém duelu už seděl na lavičce AC Milán.

Splnilo se tak přání Davida Beckhama, který bude na jaře hostovat v AC Milán a právě proti svému bývalému celku Manchesteru si chtěl zahrát. Zároveň půjde o duel vítězů Ligy mistrů z let 2007 a 2008.

Na zajímavý souboj se může těšit i Jan Šimák, jehož Stuttgart změří síly s obhájcem trofeje Barcelonou. Jaroslav Plašil s Bordeaux bude hrát proti Olympiakosu Pireus a CSKA Moskva Tomáše Necida čeká Sevilla.

Necidovo CSKA: Není to Barcelona ani Real!

V Rusku byli s losem spokojeni, i když nový trenér CSKA Moskva Leonid Sluckij nabádal k opatrnosti. "Není to Barcelona, není to Real, ale Sevilla je stejně silné mužstvo, které navíc suverénně vyhrálo svou základní skupinu. V posledních letech si udržuje stabilní výkonnost a dosahuje dobrých výsledků, ale na příkladu Kazaně jsme se přesvědčili, že hrát se dá s každým a porazit lze rovněž každého," glosoval španělského soupeře trenér Sluckij, podle něhož nebude pro jeho klub žádnou výhodou, že několik hráčů Sevilly odjede v lednu do Angoly na tratiční Africký pohár. "Po návratu do Španělska budou mít dva tři týdny, aby se na střetnutí s námi připravili," pravil opatrně.

Bayern: Fiorentina? To bereme!

Ještě větší spokojenost panuje v Mnichově, neboť Bayern na cestě dál narazí na Fiorentinu. "Opravdu nejsem nespokojen, protože jsme mohli v osmifinále dostat mnohem těžšího soupeře. Porazili a vyřadili jsme Juventus, takže i s Fiorentinou bychom si měli vědět rady. A to přesto, že Italové mají velice dobře organizovaný tým s výborným koučem na lavičce," nechal se slyšet trenér Bayernu Louis van Gaal.

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů:
VfB Stuttgart (Šimák) - FC Barcelona, Olympiakos Pireus - Girondins Bordeaux (Plašil), Inter Milán - Chelsea (Čech), Bayern Mnichov - Fiorentina, CSKA Moskva (Necid) - FC Sevilla, Olympique Lyon - Real Madrid, FC Porto - Arsenal (Rosický), AC Milán (Jankulovski) - Manchester United.
Program osmifinále:
16. února: AC Milán - Manchester United, Olympique Lyon - Real Madrid.
17. února: Bayern Mnichov - Fiorentina, FC Porto - Arsenal.
23. února: Olympiakos Pireus - Bordeaux, Stuttgart - FC Barcelona.
24. února: Inter Milán - Chelsea, CSKA Moskva - Sevilla.
9. března: Fiorentina - Bayern Mnichov, Arsenal - FC Porto.
10. března: Manchester United - AC Milán, Real Madrid - Olympique Lyon.
16. března: Chelsea - Inter Milán, Sevilla - CSKA Moskva.
17. března: Bordeaux - Olympiakos Pireus, FC Barcelona - Stuttgart.
Vyřazovací část Ligy mistrů:
Osmifinále: 16. února/24. února - 9. března/17. března.
Čtvrtfinále: 30. března/31. března - 6. dubna/7.dubna.
Semifinále: 20. dubna/21. dubna - 27. dubna/28. dubna.
Finále: 22. května v Madridu.

Reklama

Související témata: