Hlavní obsah

Mourinho s Interem na Chelsea vyzraje, myslí si Portugalec Figo

PRAHA

Sportovní ředitel milánského Interu Luis Figo je přesvědčený, že trenér Nerazzurri Jose Mourinho dokáže využít své znalosti Chelsea a v osmifinále Ligy mistrů proti Londýňanům uspět. „K Chelsea máme respekt, zároveň si jdeme ale pro pozvánku do příštího kola,“ řekl jasně bývalý geniální fotbalista Figo.

Foto: archiv

Luís Figo

Článek

Panu Výjimečnému, jak se Mourinhovi přezdívá, přisoudil páteční los v Nyonu do osmifinále Champions League právě Chelsea. V té šestačtyřicetiletý kouč dříve tři sezóny působil. Blues se na San Siru představí v únoru a pro bývalého hráče milánského Interu Luise Figa je vzájemný dvojzápas už předem jasnou záležitostí.

„Každý tým v této fázi soutěže je velice těžký,“ řekl pro Sky Sport Italia současný sportovní ředitel Interu Figo. „Náš tým má ale kvality na to porazit jakékoliv mužstvo,“ pokračoval slavný Portugalec, jenž dres Internazionale oblékal od roku 2005 do letošního května, kdy se rozhodl ukončit svou bohatou fotbalovou kariéru.

Figo sílu nejbližšího soupeře Ligy mistrů uznává, přesto si myslí, že jeho tým bude v souboji s Chelsea tím úspěšnějším. „Mají opravdu silný tým. Trenér Mourinho zná moc dobře tamní prostředí, a to si myslím, že nám pomůže,“ přál by si Figo.

„Je to pro nás obrovská výhoda. K Chelsea máme respekt, zároveň si jdeme ale pro pozvánku do příštího kola,“ tvrdí na rovinu sedmatřicetiletý funkcionář. „Každý zápas je jiný. Máme skvělé mužstvo, které dominuje italské lize. Doufám, že to převedeme i do Champions League,“ dodal na závěr Figo.

Reklama

Související témata: