Hlavní obsah

Arsenal straší starý debakl v Moskvě

PRAHA

Nikdo nevkročil do Ligy mistrů hůře než fotbalisté Arsenalu Londýn. V prvním zápase prohráli doma s Interem Milán 0:3 a v Moskvě budou mít proti Lokomotivu co napravovat. Arsenal nemá na Rusko příjemné podmínky, před třemi lety od Spartaku utržil čtyřbrankový debakl. To pro tým Arséna Wengera není důvod k optimismu, zvlášť když má rozsáhlou marodku.

Foto: ČTK

Arsenal se v Moskvě pokusí odčinit debakl ze zápasu s Interem Milán

Článek

Vieiru a Colea bolí koleno, Ljungberga kotník a Keowna lýtková kost. "Byl by zázrak, kdyby se všichni čtyři dali do pořádku. Taky se může stát, že budeme bez nich," tušil Francouz. Nevěděl ani, jestli bude moct hrát obránce Campbell, jemuž nedávno zemřel otec. "Od té doby netrénoval. Není ve formě, aby nastoupil," naznačil kouč. Bergkamp svůj strach z létání opět nepřekonal.

Ani soupeř na tom není růžově. Oba útočníci Buznikin a Parks jsou na marodce, a tak zodpovědnost bude ležet na Gruzínci Ašvetijovi. I ruský mistr první zápas stejně jako Arsenal prohrál a záložník Dmitrij Chochlov ví, že kdo v úterý v Moskvě prohraje, naději na postup téměř ztratí. "S nulou bodů po dvou zápasech to bude nesmírně těžké," hádal.

Inter se vystřílel na Arsenalu, Vieri stále chybí

Inter přivítá Dynamo Kyjev a v jeho útoku znovu bude chybět Vieri. Na Highbury se jeho absence zdála zanedbatelná, ale v lize bez něj milánský tým čeká na gól už 240 minut, a to ještě jeho poslední zápis do střelecké listiny byl vlastní gól. Trenér Cúper přišel i o obránce Materazziho, jenž si odpočine deset dní.

Spasitelem Bayernu je zatím Makaay

Bayern je na začátku sezony stejně nepřesvědčivý jako loni. V sobotu sice vyhrál v Rostocku 2:1, ale manažer Uli Hoeness byl výkonem znechucen. Stejně jako proti Celtiku Glasgow musel německý mistr čekat, až je zachrání Makaay. "Hráči jsou spokojení s málem, a to je špatně. Podzim bude pořádně horký," láteřil. Proti Anderlechtu by podobná hra podle něj na body nestačila.

Ze hry jsou záložníci Deisler, Jeremies a Scholl a čerstvě i francouzský obránce Sagnol, který musel na operaci kolena a měsíc si nezahraje. Zápas bude zvláštní pro oba brankáře. Daniel Zítka se postaví tváří v tvář majiteli Zlaté kopačky Makaayovi, Kahn oslaví svůj stý zápas v evropských pohárech.

Larsson se může pomstít za zlomenou nohu

Juventus se v Pireu musí obejít bez Del Piera, který kvůli zraněnému lýtku vynechá šest týdnů, což znamená i zápas se San Sebastianem. Vedle Trezegueta jej nahradí Di Vaio, který se už uvedl gólem do sítě Regginy.

Celtic má před duelem s Lyonem pět zraněných hráčů a s obavami bude nastupovat také švédský kanonýr Larsson. Byli to právě hráči Lyonu, kteří mu před čtyřmi lety nadvakrát zlomili nohu.

Eindhoven si chce spravit chuť po porážce v lize

Monako se proti AEK Atény znovu bude spoléhat na Španěla Morientese, který dostal společně s Giulym o víkendu volno. Na souboj se svým bývalým klubem se těší záložník Zikos a přemůže kvůli tomu i bolest v koleni.

Eindhoven odjel do La Coruni po šokující domácí prohře s Alkmaarem. Hráči si z toho příliš nedělali. "Jestli rozdrtíte Tilburg 6:1, nebo prohrajete s Alkmaarem, nic to nevypovídá o vaší formě pro Ligu mistrů," řekl v narážce na vysokou výhru Ajaxu gólman Ronald Waterreus.

Reklama