Hlavní obsah

Vítejte ve fotbalovém Hollywoodu, Beckham jde na „Rudé ďábly“

PRAHA

Dva měsíce zimního spánku končí, milionářská soutěž se probouzí. Fotbalová Liga mistrů má i v přímé konkurenci se zimní olympiádou co nabídnout. Třeba hned v úterním osmifinále. AC Milán hostí Manchester United, a tak slavný záložník David Beckham poprvé v kariéře nastoupí proti „Rudým ďáblům“, svému mateřskému klubu...

Foto: Alberto Pellaschiar, ČTK/AP

David Beckham zdraví fanoušky AC Milán.

Článek

Bude to velký fotbalový Hollywood. Nic jiného od Davida Beckhama ostatně ani čekat nemůžete. Tentokrát však možná bude naměkko i on sám. Záložník AC Milán totiž vyrukuje proti Manchesteru United, takže se poprvé v kariéře utká se svým mateřským klubem.

„Po sedmi letech to pro mě bude citově velmi náročné setkání. Ale těším se, nemůžu se dočkat. Manchester stále miluji a fandím mu. Největší emoce mě samozřejmě čekají až v odvetě při návratu na Old Trafford. To bude zkrátka fantastické,“ líčí Beckham.

„Rudé ďábly“ opustil v roce 2003 a přestoupil do Realu Madrid. Nyní je hráčem Los Angeles Galaxy a v AC Milán již podruhé hostuje, aby před světovým šampionátem neztratil místo v anglické reprezentaci. Čtyřiatřicetiletý záložník nehrál v posledních dvou zápasech v základní sestavě „Rossoneri“, proti svému bývalému klubu by však určitě alespoň na část zápasu nastoupit měl. „Těším se na to od chvíle, kdy jsem odcházel do Realu,“ přiznal Beckham, jehož spoluhráčem je i český obránce Marek Jankulovski.

Pro Manchester je zatím Milán zlým snem

Duel AC Milán s Manchesterem United je největším šlágrem osmifinále Ligy mistrů. Statistika mluví jasně ve prospěch Beckhamova současného týmu - ve čtyřech předchozích vzájemných dvojzápasech pokaždé uspěl italský klub!

„Jenže tentokrát přijíždíme do Milána ve vhodný čas. Soupeř musel hrát v pátek ligový zápas, už nemá Kaká a trápí ho několik zranění, zatímco my jsme si o víkendu odpočinuli a jsme v pohodě,“ říká sebevědomě Alex Ferguson, kouč Manchesteru. „Soustředíme se na fotbal a mediální cirkus necháme jen na Davidovi...“

Ferguson se navíc může spolehnout na vynikající formu kanonýra Wayna Rooneyho. „Seedorf je nejlepším hráčem, proti kterému jsem kdy hrál. Spolupráce Ronaldinha a mladíka Pata je rovněž příkladná. Vím, že nás nečeká lehký úkol,“ mírní optimismus Rooney.

Také Benzema prožije velký návrat

Rovněž druhý úterní duel nabízí příběh velkého návratu. Útočník Karim Benzema by měl nastoupit za Real Madrid v Lyonu, odkud loni v létě právě na San Bernabeu přestoupil. O pikantní start by ho však mohlo připravit svalové zranění, kvůli němuž vynechal sobotní zápas s Xerezem.

„Určitě se již velmi těší na návrat do rodné země. Na jeho výkonech je znatelný velký progres. Přestup do Realu byl krokem správným směrem pro další rozvoj jeho kariéry,“ nechal se slyšet kouč Lyonu Claude Puel.

„Karim přestoupil do týmu plného hvězd a musí bojovat o své místo v základní sestavě. To je pro něj nová situace. U nás v Lyonu byl jedním z nejdůležitějších hráčů a nemusel se strachovat o svůj post,“ dodal Puel.

Lyon zatím v Lize mistrů ve čtyřech vzájemných zápasech s „Bílým baletem“ ani jednou neprohrál. Doma dvakrát vyhrál a na San Bernabeu dvakrát remizoval. Real Madrid navíc v pěti předchozích sezónách nedokázal v Lize mistrů ani jednou postoupit do čtvrtfinále...

Osmifinále Ligy mistrů
Úterý 16. února
20:45 AC Milán - Manchester United (ČT4), Olympique Lyon - Real Madrid (Nova Sport)
Středa 17. února
20:45 Bayern Mnichov - Fiorentina (ČT4), FC Porto - Arsenal (Nova Sport)
Úterý 23. února
20:45 Stuttgart - Barcelona, Olympiakos Pireus - Bordeaux
Středa 24. února
18:30 CSKA Moskva - Sevilla, 20:45 Inter Milán - Chelsea
Odvety se budou hrát 9.-10. a 16.-17. března

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články