Hlavní obsah

AC Milán prohrál s Manchesterem, Lyon porazil Real Madrid

PRAHA

Po zimním spánku se probudila fotbalová Liga mistrů. Úterní program prvních duelů osmifinále nabídl hned dva zajímavé duely. Loňský finalista Manchester United nastoupil v Miláně proti AC a hosté vyhráli 3:2. V dalším utkání Lyon doma porazil Real Madrid 1:0. Oba duely jste mohli sledovat v on-line reportážích na Sport.cz. Odvety se hrají 10. března.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Nezadržitelný Wayne Rooney (vpředu) dal na San Siru dva góly.

Článek
Fotogalerie

Kouč Alex Ferguson spoléhal, že „Rossoneri“ rozhodí mediální humbuk kolem Davida Beckhama, který se poprvé v kariéře postavil proti svému mateřskému klubu. Jeho protějšek Leonardo však sebevědomě poslal na rozdíl od posledních zápasů hvězdného Angličana do základní sestavy a „Rudí ďáblové“ zle zaspali začátek zápasu.

Právě Beckham po faulu ve středu hřiště rozehrál již ve 3. minutě standardní situaci, nakopávaný balón sice Evra ještě odvrátil, ovšem jen k Ronaldinhovi, jehož tečovaná střela skončila v síti Manchesteru. Pro obrozeného Brazilce to byl třetí gól v letošním ročníku Ligy mistrů a povzbudil ho natolik, že byl v dalších minutách jen těžko k udržení. Jeho kličkám odolávala obrana soupeř často jen se štěstím.

Nejen to, do dalších šancí se dostal také Antonini či Huntelaar. Gól však nedali a za to domácí zaplatili, protože Scholes ve 36. minutě velmi šťastnou ranou vyrovnal. Míč netrefil, ale od jeho stojné nohy se balón legračně odrazil do tyče a odtud do sítě...

AC Milán, v jehož sestavě chyběl český legionář Marek Jankulovski, se nakonec dřel nadarmo. Ve druhém poločase střídající Valencia odcentroval a Rooney se hlavou parádně trefil ke vzdálenější tyči. Kanonýr z Manchesteru pak v gólovou hlavičku proměnil také centr Scholese, což už byl pro „Rossoneri“ výprask a pro „Rudé ďábly“ před domácí odvetou téměř jistý postup do čtvrtfinále...

Oslavovat však ještě nemohou, protože Ronaldinho skvěle přihrál střídajícímu Seedorfovi, který krásnou patičkou nedal Van der Sarovi šanci a udržel tak AC v postupové hře.

„Bílý balet“ svůj komplex nezlomil a v Lyonu prohrál

Real Madrid nastoupil ve druhém utkání večera v Lyonu s vědomím dvou nepříznivých bilancí. V pěti předchozích sezónách nedokázal v Lize mistrů ani jednou postoupit do čtvrtfinále, „Bílý balet“ navíc ve čtyřech předešlých vzájemných zápasech v Lize mistrů nedokázal Lyon ani jednou porazit.

V základní sestavě Realu chyběl Karim Benzema, který loni v létě přestoupil na San Bernabeu právě z Lyonu. Na hřišti se objevil v průběhu druhého poločasu. První velká šance zápasu přišla až ve 41. minutě. Míč se po rohu dostal k domácímu Delgadovi a ten z otočky napálil tyč. Brankář Casillas se po jeho střele jen ohlédl.

Lyon se ovšem dočkal hned po přestávce. Makoun převzal míč na polovině hřiště a postupoval na branku, obrana mu ustupovala. Záložník Lyonu vypálil a Casillas byl na jeho ránu do rohu bezmocný. Real pak musel přežít hrubku svého gólmana, který „namazal“ Lisandrovi, jenže ten nedokázal tutovku využít.

Do konce zápasu se už skóre nezměnilo, a tak před odvetou v Madridu jsou šance obou soupeřů přibližně vyrovnané.

Osmifinále Ligy mistrů - první zápasy:
AC Milán - Manchester United 2:3 (1:1)
Branky: 3. Ronaldinho, 85. Seedorf - 66. a 74. Rooney, 36. Scholes. Rozhodčí: Benquerenca (Portug.). ČK: 90.+3 Carrick (Manchester).
Olympique Lyon - Real Madrid 1:0 (0:0)
Branka: 47. Makoun. Rozhodčí: Atkinson (Angl.).

Reklama

Související témata: