Hlavní obsah

VIDEO: Brankář Fabianski je všem za šaška, neboť Rosického Arsenal totálně potopil

PRAHA

Vidět podobné kiksy v zápasech přípravky, člověk by přimhouřil oči. Že ale takové minely předvede v osmifinále Ligy mistrů gólman Arsenalu Lukasz Fabianski, to všem vyrazilo dech. Rosický a spol. za to na půdě portugalského FC Porto zaplatili prohrou 1:2 a ztíženou pozicí před odvetou. „Pod naši prohru se podepsaly školácké chyby. S tím už nic nenaděláme,“ zlobil se kapitán Kanonýrů Fabregas.

Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters

Brankář Arsenalu Lukasz Fabianski v souboji s Falcaem z Porta.

Článek

Zahraniční média se po večerním představení polského gólmana na Pyrenejském poloostrově předbíhala, kdo přinese vtipnější komentář. Bez nich se Fabianského výkon obejít prostě nemohl. Jedni si ze čtyřiadvacetiletého gólmana utahovali  jako z fotbalového šaška, pro jiné je polský reprezentant tím největším kašparem a diletantem pod sluncem. Ani hráči londýnského velkoklubu nezůstali ve svých reakcích na nepovedený výkon svého gólmana pozadu.

„Pod naši prohru se podepsaly školácké chyby. Co s tím naděláme? Nic, nemůžeme s tím už dělat nic,“ zlobil se po prohraném duelu kapitán Arsenalu Cesc Fabregas. „Po druhém gólu jsme úplně odešli. To je to, co nás teď nejvíc trápí. Po inkasováné brance se nedokážeme sebrat, abychom soupeři ještě vzdorovali,“ láteřil Španěl v barvách Kanonýrů.

„Přesně o tom to bylo. Nebyli jsme dostatečně silní, abychom zase vstali a bojovali. Mám ale pocit, že až do druhého gólu jsme předváděli velice povedený fotbal,“ myslí si Fabregas, který stejně jako jeho spoluhráči nemohl hlavnímu sudímu Hanssonovi přijít na jméno hlavně kvůli situaci při druhém inkasovaném gólu.

Rozhodčí totiž odpískal Arsenalu malou domů, brankáři Fabianskému vzal míč a dal ho Rubenu Micaelovi z Porta. Domácí forvard nezahálel, poslal míč spoluhráči Falcaovi, jenž bez váhání skóroval do prázdné brány.

„Vzal míč do ruky a dal ho soupeři. Jednoznačně domácí zvýhodnil,“ zlobil se stoper Kanonýrů Sol Campbell. „Nemohl jsem se k míči dostat. Normálně mě zablokoval,“ rozčiloval se zadák Arsenalu.

Reklama

Související témata: