Hlavní obsah

Realu bude v Portu chybět Beckham

Fotbalisté Realu Madrid mají před sebou těžký úkol - napravit si reputaci po víkendové prohře s Valencií ve španělské nejvyšší soutěži. Šanci mají už ve středečním utkání Ligy mistrů s vítězem posledního ročníku Poháru UEFA FC Porto. Na jeho hřišti se ale budou muset obejít bez své největší letní posily Davida Beckhama.

Foto: ČTK/AP

Real se bude muset obejít bez Beckhama. Jak mu to v Portu půjde?

Článek

Anglický záložník si o víkendu podvrtl kotník své pověstné pravačky. Trenéra Queiroze může alespoň těšit, ze se uzdravili Raúl a Helguera. Real se ani v nové sezóně nezbavil kolísavé formy venku. Letos zvítězil jen v Málaze, jinak dvakrát prohrál a jednou remizoval. Výkon ve Valencii, odkud odjel poražen 0:2, zklamal nejen odborníky. "Jsem mírně otráven. Abychom byli šampióny, musíme se hodně zlepšit," poznamenal Queiroz.

Partizan Bělehrad se chystá využít sporů v táboře Olympique Marseille. Atmosféra v klubu, jehož barvy hájí v Lize mistrů i Štěpán Vachoušek, zhoustla po prohře 2:4 v úvodním kole soutěže v Madridu. Chorvatský gólman Runje po něm kritizoval kouče Perrina za špatnou taktiku. Trenér se naštval tak, že sobotní zápas s Nice sledoval jen z tribuny a podle agentury AP prý nechal všechno na hráčích, když jsou tak chytří.

Středeční program (začátky ve 20:45)
skupina E: Stuttgart-Manchester United, Panathinaikos Atény-Glasgow Rangers
skupina F: FC Porto-Real Madrid, Marseille-Partizan Bělehrad
skupina G: Lazio Řím-Sparta Praha, Chelsea- Besiktas Istanbul
skupina H: Vigo-AC Milán, Ajax Amsterdam-Bruggy

Příjemné starosti Chelsea

Trenér Chelsea Ranieri má před zápasem s Besiktasem příjemné starosti s útokem. Proti Spartě začali Mutu s Crespem, nyní místo jednoho z nich připadá v úvahu Hasselbaink. Byl to on, kdo na Letné pomohl Chelsea k jedinému gólu a naposledy rozhodl o výhře nad Aston Villou. Londýnský klub má tak nabitý kádr, že prý odmítl i Rivalda, jenž chtěl opustit AC Milán. "Sorry, máme plno," nalepili si pak hráči jízlivě na dveře šatny.

V Manchesteru United se propírá budoucnost gólmana Bartheze, který se chce vrátit do Francie. Jasnou jedničkou je nyní Američan Howard a ve středu bude čelit útokům rozjetého Stuttgartu. Klub vede bundesligu a kouč Felix Magath si užívá euforie. "Nevidím žádný důvod, proč bychom ji nenechali proudit dál. Nebo alespoň do té doby, než porazíme Manchester," troufal si.

Reklama