Hlavní obsah

Lazio nastoupí se Stamem, který slavil dvojčata

ŘÍM

Fotbalisté Lazia se uzavřeli před světem do svého tréninkového centra Formelo. "Tam je k dispozici naprosto všechno včetně ubytování. Středisko leží v klidné zóně u vesničky za hranicemi velkého Říma," přiblížil sídlo soupeře Sparty Karel Poborský, který rok a půl oblékal dres Lazia.

Článek

Odtud pak vycházely jen strohé informace a samotní italští novináři se až podivovali, jak trenér Roberto Mancini bere zápas vážně. "Sparta je těžký a kvalitní soupeř. Má bohaté zkušenosti, nesmíme nic podcenit. Připravujeme se na mužstvo, které jsme několikrát viděli v akci, nejen na Poborského," konstatoval kouč Lazia.

Oproti víkendovému ligovému duelu s Empoli, který skončil remízou 2:2, prý chystá trenér velké změny. Především se do středu obrany vrátí nizozemský obr Jaap Stam. Toho chtěl prý proti Empoli stejně šetřit, takže ani v nejmenším neprotestoval, když Stam projevil zájem zúčastnit se porodu svojí manželky. Z porodnice odcházel s očima navrch hlavy. Narodila se dvojčata, což údajně netušil.

Lazio chce navázat na vítězství z prvního utkání v Istanbulu, kde porazilo Besiktas 2:0. "Doma je naší povinností bodovat. Nic jiného než postup nemůžeme akceptovat. A ten si chceme zajistit co nejdříve," zdůraznil Mancini. V útoku se má objevit Corradi místo málo průbojného S. Inzaghiho a středovou řadu bude dirigovat Albertini.

Dosavadní bilance sparťanů s italskými kluby je nelichotivá. Z 18 utkání vyhrála jen jedno, a to s Juventusem v PMEZ v roce 1985 gólem J. Bergra z penalty 1:0 na Letné. S Laziem se utkala v Lize mistrů na podzim v roce 2000 a prohrála doma 0:1 a 0:3 v Římě. "Rádi bychom tuto bilanci poopravili," přál si prezident klubu Vlastimil Košťál.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články