Hlavní obsah

Na Angličanech jsem si loni smlsnul. Teď chci přídavek, sebevědomě hlásá Eto´o

MILÁN

Jeden skalp Chelsea už má, teď touží po dalším. A kamerunský fotbalový legionář ve službách milánského Interu Samuel Eto´o před první osmifinálovou partií Ligy mistrů nepochybuje, že ho získá. „Má bilance s anglickými týmy je velmi dobrá, takže teď na ni chci navázat,“ připomněl Eto´o, že loni s Barcelonou měli navrch jak nad Chelsea, tak i nad Manchesterem United.

Článek

„Na anglickém fotbale jsem si v loňské sezóně smlsnul, takže si chci dát přídavek,“ vzkázal osmadvacetiletý Kamerunec Eto´o před středečním večerním zápasem na milánském San Siru do tábora Chelsea a jen potvrdil, jak si Mourinhovi svěřenci před duelem proti Blues bezmezně věří.

„Máme k tomu důvod. Náš kouč v minulosti Chelsea vedl a dokonale ji zná. O všech jejich přednostech i slabinách v přípravě vykládal. Hlavně o tom, jak přivést do problémů zadní řady Angličanů. Nejsou nezranitelní,“ vychvaloval Eto´o, který přišel do Interu loni v létě po pěti letech strávených v dresu Barcelony, portugalského kouče José Mourinha.

Kontroverzní trenér Interu připravil podle Eto´a dokonalou taktiku, jak přejít přes Chelsea a konečně zlomit letité prokletí, které „Nerazzurri“ na scéně Ligy mistrů provází. Vždyť velkou evropskou klubovou trofej vyhráli naposledy před pětačtyřiceti lety, vždyť v zápasech s anglickými tým v poslední době pětkrát po sobě neuspěli...

„Jenže já mám s Angličany velice dobrou bilanci. Loni jsme v semifinále Champions League vyřadili s Barcelonou Chelsea, pak jsme měli ve finále navrch i nad Manchesterem United. Teď chci proti Ancelottimu přídavek,“ připomněl Eto´o jarní tažení katalánského klubu za vítězstvím v Lize mistrů.

„Na Josém není vůbec znát, že by pro něho bylo střetnutí s Chelsea životním zápasem, naopak je velice uvolněný,“ odmítl kamerunský legionář spekulace, že by Mourinho byl před konfrontací s Blues vyšponovaný na nejvyšší mez. „Sám nás už mockrát upozorňoval, že musíme zachovat absolutní klid a být trpěliví, protože půjde o velkou taktickou bitvu. Po celých 180 minut. A my v ní musíme ukázat, jak jsme silní. Samozřejmě, rozhodovat se bude až v odvetě na Stampford Bridge, ale doma si musíme připravit pozici, aby pro nás bylo v Londýně všechno snazší.“

Ani ze smrtící síly Drogby, který je v posledních týdnech v mimořádné formě a góly dává na požádání, milánský Inter údajně strach nemá. „Je skutečně těžké ho odstavit od míče, proto mu nesmíme ponechat sebemenší prostor. Síla Chelsea je především v tom, že je schopna vyhrát zápas díky individuálním schopnostem jednotlivých hráčů, Drogby pak především. To nesmíme dopustit, protože podstatně bude, abychom na San Siru neinkasovali. V odvetě bude hrát totiž Chelsea úplně jinak a i v tom bude naše šance,“ prozradil Samuel Eto´o něco z nachystané taktiky Interu na středeční večer.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články