Hlavní obsah

Čech se zranil a Inter porazil jeho Chelsea, Necid gól nedal

PRAHA

Zlý okamžik pro českou reprezentaci přinesl zápas osmifinále fotbalové Ligy mistrů. Brankář Chelsea Petr Čech si v Miláně zranil nohu a zápas nedohrál. Inter vyhrál 2:1 a gólman možná bude příští týden chybět v přátelském duelu ve Skotsku. Útočník Tomáš Necid hrál za CSKA Moskva, gól nedal a jeho tým remizoval se Sevillou 1:1.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Petr Čech opustil bitvu na Interu na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

Nejhorší možný začátek prožil na San Siru brankář Chelsea. Po přihrávce Eto´a se balon dostal v šestnáctce k Militovi, který si jej zasekl a střelou na bližší tyč prostřelil Petra Čecha. Interu se tak podařilo otevřít skóre již ve 3. minutě! Hosté se mohli brzy dočkat vyrovnání. Stanković udeřil loktem do obličeje Ballacka, z přímého kopu se do míče opřel Drogba a z dobrých třiceti metrů trefil břevno...

V nastavení první půle se hosté domáhali penalty, Kalou však spadl příliš ochotně a rozhodčí zůstal v klidu. Chvíle Blues přišla až v nástupu do druhé půle. Ivanović přihrál Kalouovi, který prostřelil brankáře a vyrovnal. Chelsea se však neradovala dlouho. Sneijder centroval před bránu Čecha, tam ale balon odvrátil Carvalho. Míč přiletěl přesně na kopačky Cambiassa. První střela mu nevyšla, na druhou už však Čech neměl nárok.

Mourinhův soubor si tak poveze k odvetě do Londýna jednobrankový náskok. Pro český fotbal je horší, že Čech nedohrál kvůli zranění nohy a po hodině skončil na nosítkách. Zřejmě je tak ohrožen jeho start v přátelském duelu ve Skotsku příští týden.

On-line reportáže z osmifinále Ligy mistrů
CSKA Moskva - Sevillaon-line
Inter Milán - Chelseaon-line

Sevilla uhrála v Moskvě remízu

Český reprezentant Necid dostal důležitou roli ve druhém utkání v Moskvě. Nastoupil na hrotu útoku CSKA sám a další ofenzivní hráči ho proti Seville doplňovali ze zálohy. Necid tedy musel jak napadat rozehrávku soupeře, tak si nabíhat do šancí. Jako v 8. minutě, kdy ho vyslal vpřed Honda a Necid se postaral o první zajímavou střelu utkání. Další vyslal na branku Sevilly sám aktivní Japonec.

Do vedení však šli hosté a ani se na svůj gól moc nenadřeli... Adriano přihrál ve 25. minutě na Navase, ten odcentroval před bránu a míč prošel trojicí ruských hráčů včetně Akinfejeva k úplně volnému Negredovi, který měl u levé tyče jednoduchou práci a dával do prázdné brány.

Naopak domácí se prosazovali těžko, byli pro soupeře málo nebezpeční. Jejich tápáni pokračovalo po přestávce. Necid byl pozorně střežen, takže byl rád, když dokázal vybojovat aspoň rohový kop. Střelecké role se tak chopil Mark González. Chilský záložník napřáhl a z pětatřiceti metrů parádně rozvlnil síť za opařeným brankářem Palopem.

Necidova chvíle přišla pět minut před koncem. Uvolnil se důrazně jako tank, vyslal gólovou přízemní střelu, ale Palop ji stačil nohou vyrazit. Sevilla si tak veze pro domácí odvetu nadějnou remízu 1:1.

Osmifinále fotbalové Ligy mistrů - první zápasy:
CSKA Moskva - FC Sevilla 1:1 (0:1)
Branky: 66. González - 25. Negredo. Rozhodčí: Brych (Něm.). Diváci: 15 000.
Inter Milán - FC Chelsea 2:1 (1:0)
Branky: 3. Milito, 55. Cambiasso - 51. Kalou. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). Diváci: 65 000.

Reklama

Související témata: