Hlavní obsah

Čech bude v pořádku už do odvety, uklidňuje fanoušky kouč Ancelotti

Středeční zranění nohy českého brankáře Chelsea Petra Čecha v osmifinálovém zápase Ligy mistrů na půdě Interu Milán by nemělo být vážné. Myslí si to alespoň trenér londýnského velkoklubu Carlo Ancelotti, jenž odhaduje, že jeho brankářská jednička bude zpátky už do odvety. „Jde o zranění lýtka, které se bude muset ještě vyšetřit,“ poznamenal po porážce 1:2 kouč Blues.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Petr Čech opustil bitvu na Interu na nosítkách.

Článek

Na zápas na San Siru nebudou fotbalisté Chelsea rozhodně vzpomínat v dobrém. Ve středečním duelu osmifinále tam prohrávali už od 3. minuty, když skóre otevřel Milito. Vyrovnat se podařilo hostujícímu Salamonu Kalouovi, po čemž následovala branka Cambiassa na konečných 2:1 pro domácí. Hostujícímu kouči Ancelottimu však udělala vrásky na čele i situace z druhé půle, kdy musel být vystřídán zraněný gólman Petr Čech.

Nejprve to vypadalo, že byla z trávníku odnesena česká reprezentační jednička na nosítkách se zraněným kolem, trenér Blues však po zápase přišel s jinou diagnózou. „Jde o zranění lýtka, které bude muset být ještě vyšetřeno. My ale pevně věříme, že bude Čech k dispozici už do odvetného zápasu,“ nechal se slyšet Ancelotti. Je však otázkou, jestli se dá gólman zdravotně do pořádku už za týden, kdy česká reprezentace odehraje přípravný duel ve Skotsku.

Italský stratég na lavičce Londýňanů také přiznal, že brzký inkasovaný gól zapříčinil úvodní změnu taktiky. Navíc je pro jeho svěřence prý ostudné, že odešli z trávníku s takovým výsledkem, který údajně vůbec neodpovídal výkonu týmu. „Šlo o vyrovnaný zápas, na němž se samozřejmě projevila vstřelená branka hned na úvod utkání. Je to opravdu ostuda dvakrát inkasovat poté, co jsme tady předvedli. Do odvetného duelu jde však o dobrý výsledek,“ myslí si Ancelotti.

Mourinho věří v postup 

Jak italský kouč Chelsea, tak jeho protějšek Portugalec Jose Mourinho se po utkání shodli, že anglickému týmu byla v nastavení první půle upřena penalta. Walter Samuel podle obou trenérů zastavil Salomona Kalou ve vápně domácích nedovoleně.

„Co k tomu dodat. Penalta to být měla, ale hlavní arbitr Mejuto Gonzales je pořád výjimečným sudím,“ uznal kvality rozhodčího Ancelotti. „Dneska si Chelsea penaltu zasloužila,“ řekl na rovinu i trenér domácích Mourinho.

Ten před odvetou na půdě Blues vidí pro svůj výběr velké šance na postup. „Vítězství pro nás znamená hodně moc, na druhou stranu jsme stále v poločase. Před zápasem v Londýně budu muset kontrolovat emoce. I teď jsme chtěli být agresivní a utkání dominovat. Naším gólem jsme Chelsea dali velký impulz. O síle soupeře na jeho stadiónu víme. Jedno však platí. Mourinho na Stamford Bridge neprohrává,“ zakončil diskusi kontroverzní kouč Interu Milán.

Reklama

Související témata: