Hlavní obsah

Nedvěd zařídil vítězství, ale spokojen se sebou nebyl

TURÍN

Chvála se hrne na českého fotbalistu Pavla Nedvěda ze všech stran. V úterním zápase Ligy mistrů byl znovu hlavní postavou Juventusu Turín, jeho dva góly rozhodly o exportu bodů z hřiště Olympiakosu Pireus. Vlna superlativů však kapitána české reprezentace nechala chladným. "Můj výkon mě nenadchl," prohlásil dokonce.

Foto: ČTK/AP

Pavel Nedvěd v posledních dvou utkáních vstřelil tři branky.

Článek

Jedenatřicetiletý Nedvěd má v posledních utkání výtečnou střeleckou fazónu. V posledním ligovém utkání s Regginou se trefil jednou (navíc si připsal přihrávku), v úterý přidal dvě výstavní trefy v síti Olympiakosu. Přesto hledal chyby. "Mohl jsem v jedné z šancí přihrát Trezeguetovi. Ještě teď mě to štve, mohl skórovat," kroutil hlavou.

Góly pro otce

Nedvěd jako obvykle odmítal komplimenty. "Nemyslím na to, jestli dám gól já nebo někdo jiný. Důležitý je úspěch týmu. Měl jsem štěstí a spadlo mi to tam, ale ty góly opravdu nejsou až tak důležité. Podstatné je vítězství proti velice silnému soupeři," prohlásil. Góly věnoval otci, který nedávno podstoupil operaci.

Góly to ale, ať Nedvěd chce nebo nechce, byly veledůležité. Juventus totiž od jedenácté minuty v Řecku prohrával a český středopolař ho opět musel tahat z bryndy. Deset minut po inkasované brance přízemní ranou z trestného kopu vyrovnal a v 79. minutě strhnul nechytatelnou dělovkou vítězství na stranu italského týmu.

Lippi chválil

A trenér Marcello Lippi byl nadšen. "Nerad chválím jednotlivé hráče, ale Nedvěd byl opět výborný," připustil jindy odměřený kouč. "Uznání však zaslouží celé mužstvo," dodal nakonec podle svého zvyku. Nedvěd se každopádně svým výkonem připomněl v boji o Zlatý míč pro nejlepšího hráče Evropy, v němž je jedním z favoritů.

Na to ale tahoun Juventusu nemyslel. Po zápase už jeho myšlenky směřovaly k dalšímu klání. 'Starou dámu' čeká v příštím kole Ligy mistrů San Sebastian. "Pokusíme si zajistit postup, co nejdřív. To by bylo úžasné. Máme výhodu, že hrajeme doma, ale nesmíme zapomenout, že nás čeká těžký soupeř," zakončil.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal